“Cupa Vine La Tine”. Galați, în topul județelor performere din Cupă

192

Federația Română de Fotbal, prin Departamentul de Comunicare, a demarat recent proiectul ”Cupa Vine la Tine”. Prin proiectul lansat Federația își propune scoaterea la lumină a poveștilor și a eroilor celei mai spectaculoase competiții, Cupa României, cât și chemarea fanilor de a-și arăta atașamentul și pasiunea pentru fotbal.

Despre provocarea lansată de FRF a vorbit la Lider Sportiv, 92.4 FM sau www.liderfm.ro, președintele Asociației Județene de Fotbal Galați, Liviu Ciubotariu. ”Un proiect al departamentului de comunicare FRF ”Cupa României vine la tine”. Cei de la FRF au luat statistica Cupei României de la începuturile ei, de la 1932, și până în prezent. Au făcut o statistică pe județe, iar acolo au inclus performanțele echipelor din județul respectiv.

Ei au hotărât ca primelor 16 județe din țară să le acorde favoarea să vină Cupa României, varianta originală, să o aducă în fiecare din cele 16 județe și să realizeze interviuri, să facă un filmuleț dedicat județului cu gloriile din acea perioadă”, a șeful AJF-ului local Liviu Ciubotariu.

Galațiul, pe locul 7 în ierarhia performanțelor din Cupă

În topul celor mai performante județe în Cupa României a fost inclus și județul Galați. Județul nostru are în palmares patru finale de Cupa României disputate, dar, din păcate fără trofeu câștigat.

Probabil acest lucru se știe, dar este foarte puțin exploatat în lumea sportului de la noi. Avem Siderurgistul Galați în 1963, Constructorul Galați în 1973, CSU Galați în 1976 (CSU fiind și prima echipă gălățeană care joacă într-o cupa europeană, echipă de Divizia B), și Oțelul, in 2003-2004. Având aceste patru finale, plus celelalte performanțe, s-a punctat de la faza 16-imilor în sus, am ieșit pe locul șapte”, a spus Liviu Ciubotariu.

Galați – Dolj în optimi

Sistemul de joc din cadrul campaniei ”Cupa Vine la Tine” a fost explicat de Liviu Ciubotariu. ”Se fac niște meciuri, optimi de finală cum ar veni, iar publicul din fiecare județ votează și se va da un câștigător. Câștigând un duel județul respectiv va trece mai departe în faza sferturilor de finală, apoi în semifinale și finală. Câștigătoarea, dintre toate județele, va va primi un trofeu asemănător, replică perfectă, cu cel al Cupei României. Acel trofeu va rămâne în județul câștigător timp de un an de zile, sperăm în județul Galați. Trofeul va fi prezent la toate echipele și la toate cluburile de copii și juniori”, a declarat Liviu Ciubotariu.

În faza optimilor de finală județul Galați se va duela cu județul Dolj. Optimea Galați-Dolj este programată pentru perioada 7-10 martie. În cele patru zile, cât este intervalul în care se va disputa optimea Galați-Dolj, FRF va difuza materiale video cu personalități ale fotbalului din județ, mesaje video speciale pentru comunitate din partea vedetelor din zonă sau duelul gloriilor, duelul antrenorilor, al galeriilor și al stranierilor.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal