FotbaLucas|Idol în fotbal Robert Lewandowski

34
  • Robert Lewandowski (32 de ani) a fost ales de către FIFA drept cel mai bun fotbalist din 2020. A marcat 45 de goluri în 39 de meciuri jucate în 2020 pentru Bayern Munchen
  • A fost golgheter în Bundesliga (campionatul de fotbal din Germania) de 4 ori în ultimii 7 ani: 34 de goluri în 2019-2020, 22 de goluri în 22018-2019, 29 de goluri în 2017-2018, 30 de goluri în 2015-2016, 20 de goluri în 2013-2014. Robert Lewandowski a câștigat cu Bayern Munchen: Liga Campionilor, SuperCupa Europei, Campionatul Germaniei, Cupa Germaniei, SuperCupa Germaniei.
  • În 2015 a marcat 5 goluri în doar 9 minute pentru Bayern Munchen, în meciul cu Wolfsburg. De la Lech Poznan a fost transferat la Borussia Dortmund. A reușit să marcheze pentru Borussia patru goluri într-un meci cu Real Madrid (scor 4-1), în semifinalele Ligii Campionilor. A câștigat două titluri de campion cu Borussia, iar apoi s-a transferat la Bayern Munchen.
  • La 20 de ani a ajuns la o echipă de top a Poloniei – Lech Poznan. Înainte de a reuși transferul la Lech, a fost refuzat de Sporting Gijon (Spania). În al doilea an la Lech Poznan a devenit golgheterul ligii poloneze și a câștigat campionatul cu echipa sa.
  • La vârsta de 18 ani a debutat la seniori, în liga a treia, la Znicz Pruszkow. A devenit golgheter în primul său sezon, cu 15 reușite, iar echipa sa a promovat în liga a doua. Un an mai târziu a devenit golgheter și în liga a doua, cu 21 de goluri marcate.
  • Lewandowski s-a născut în Varșovia, capitala Poloniei, și a început să facă fotbal de la vârsta de 7 ani, la echipa MKS. Era mic de statură și foarte firav, iar unii colegi de-ai lui râdeau de el și l-au numit Bobek (după un personaj de desene animate foarte celebru în Polonia). A ajuns să măsoare 1,85 metri înălțime și a folosit faptul că era firav în favoarea sa. A învățat să își folosească picioarele într-un mod elastic și să controleze mingea cu ușurință.

Extras din numărul 4 al revistei FotbaLucas – Fotbalul și ecranele digitale. Revista FotbaLucas, numărul 4, se distribuie gratuit pentru copii și poate fi găsită la: Libraria Elibrys, Magazinul Otelul, Libraria Donaris, Cafeneaua “Le Marche”.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal