Proiectul CSU Dunărea de Jos a servit drept model pentru alte Universități

126
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

În vara anului 2017 în fotbalul gălățean reapărea una dintre echipele cu mare tradiție în fotbalul românesc, CSU ”Dunărea de Jos” Galați, continuatoarea vechii echipe studențești CSU Galați. Unul dintre inițiatorii proiectului, Cătălin Savu, cadru didactic la instituția de învățământ superior gălățeană a vorbit despre impresiile rămase în urma proiectului în direct la Lider Sportiv, 92.4 FM sau www.liderfm.ro.

”Sunt amintiri plăcute, ar fi multe de spus, din păcate situația nu a putut fi remediată. A fost o echipă foarte iubită în Galați, vă spun cinstit că primeam mesaje de la foarte mulți oameni de fotbal. Un fan al echipei din Israel mi-a propus la un moment dat ”mergi cu echipa studențească în Liga a IV-a, iar eu îți ofer 5 mii de euro pe an, banii mei, numai să mergi”.

Omul a studiat în Galați, i-a plăcut acea echipă a Universității care a jucat în Liga a II-a. I-am spus că nu depinde de mine, echipa este a Universității, fără sprijinul Universității nu putem, de capul nostru noi nu putem, de asta și denumirea de Clubul Sportiv Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați”, a spus Cătălin Savu.

Model pentru alte Universități din țară

Cel care s-a ocupat de destinele formației studențești, din punct de vedere tehnic, a mărturisit că proiectul de la Dunărea de Jos, echipă formată în exclusivitate de studenți, a servit drept ”prototip” pentru alte instituții de învățământ superior din țară.

Știu că am făcut o treabă fantastică acolo, cu jucători tineri, toți studenți. Am adus, pot să spun așa, renume Universității. Nu că nu avea, dar la un moment dat când accesai Universitatea ”Dunărea de Jos” pe internet, apăreau date despre echipa de fotbal. Vă dați seama că numele Universității a fost purtat nu numai în țară, dar și în străinătate.

Chiar ne-au contactat persoane de la Oradea, Timișoara, Alba Iulia, care ne-au zis că noi devenisem modelul lor. Pentru că noi ne-am înscris în Campionatul Național Universitar. Competiția nu a mai avut loc din cauza pandemiei, iar jucătorii, așa cum bine știți, au plecat la Valea Mărului și au promovat în Liga a III-a. A fost ceva frumos, poate mai devreme sau mai târziu…”, a spus Cătălin Savu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal