Toader Ștefu: ”Calificarea în Liga Campionilor este o performanță pentru sportul gălățean”

109

În direct la Lider Sportiv, 92.4 FM sau www.liderfm.ro, președintele de onoare de la CS United, Toader Ștefu, a vorbit despre timpul de care clubul gălățean a avut nevoie în a-și adjudeca primul titlu de campioană a României.

”Futsalul din România a avut o creștere spectaculoasă de prin 2005-2006. Eu am venit la United în anul 2008, am venit la echipă într-un moment în care aceasta promovase în Liga I. Atunci mi-am propus să fiu cât mai sus în clasament. Prima dată am vrut să jucăm doar cu jucători autohtoni, gălățeni și brăileni, da ne-am lămurit că e nevoie de jucători străini, ei aduc acea pată de culoare și ne-am angajat, iar în modul acesta au început să apară și rezultatele.

În ultimii cinci-șase ani United a fost sus acolo, am mai jucat trei sau patru finale de campionat, pierdute la limită. Am pierdut, poate din cauza lipsei de șansă. Anul acesta s-a văzut că echipa a câștigat pe merit și s-a calificat pe merit în Liga Campionilor, iar asta este o performanță, zic eu, pentru sportul gălățean”, a spus președintele de onoare al CS United Galați, Toader Ștefu la Lider Sportiv.

Altfel, United este a patra echipă gălățeană care a jucat în Liga Campionilor după CSU Metal Galați, volei feminin, Oțelul și CSM Arcada, volei masculin. Tot într-o competiție destinată echipelor campioane a jucat și CSM Dunărea, echipa de hochei, în Cupa Continentală.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal