Trei protocoale după care ar putea fi reluat fotbalul județean

364
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

După ce pandemia de coronavirus s-a instalat pe teritoriul României, o singură competiție nu și-a putut relua activitatea. Fotbalul la nivel județean va împlini de curând un an de la ultimele acțiuni oficiale. Condițiile impuse prin protocolul sanitar au pus în imposibilitate fotbalul amator să revină pe terenuri, de la începutul lunii martie a anului trecut.

După aproape un an de pauză forțată activitatea la nivel județean, Liga a IV-a/Liga a V-a, primește semnale de revenire în iarbă. Președintele Asociației Județene de Fotbal Galați, Liviu Ciubotariu, a prezentat în direct la Lider Sportiv, 92.4 FM sau www.liderfm.ro, cele trei tipuri de protocoale după care fotbalul amator s-ar putea relua.

”Unul ar fi fost cu vaccinarea, dar după părerea mea cade din start. Până în martie (când este prognozată revenirea fotbalului județean), nu avem cum să vaccinăm jucătorii, nu suntem în grupele de risc.

Ar mai fi alte două variante. Una cu un test PCR la începutul competiției, după care dacă există persoane cu simptome, să fie date la o parte, izolate, să nu fie chemate la antrenamente, la meciuri, iar ceilalți să meargă în continuare să joace”.

Testele antigenice, o altă variantă

A treia variantă luată în calcul pentru reluarea jocurilor este prin intermediul testelor rapide. ”Cealaltă variantă este cu testele antigenice, dar aici nu știu exact cum doresc. Ar fi bune testele rapide antigenice , dar aici am discutat pe această temă șu cu ceilalți colegi, dacă vor fi înainte de fiecare etapă și mediul federației cere ca aceste teste să fie făcute în laboratoare medicale, de către cadre medicale specializate. Ori, așa cum bănuiți și știți, nu există nici o echipă la nivelul de Liga a IV-a și juniori să aibă staff medical, medici, asistent medical.

Așa ar trebui să se ducă la un centru specializat să facă testele, iar cheltuielile vor fi destul de mari. Unele echipe și-au făcut un calcul, Liga a IV-a, seniori și juniori, 40 de jucători (20 la seniori, 20 la juniori), aproximativ 50 d elei testul, deja e 2.000 de lei în fiecare etapă ceea ce este o cheltuială destul de mare. Deocamdată sunt discuții noi așteptăm un protocol, să fie semnat să vedem cheltuielile si atunci putem discuta cu echipele și vedem cine poate”, a spus președintele Asociației Județene de Fotbal Galați, Liviu Ciubotariu.

Șeful AJF-ului local a mai declarat că indiferent de tipul de protocol ce va fi adoptat Liga a IV-a Galați va desemna o campioană care să reprezinte județul la barajul de promovare în Liga a III-a.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal