Arbitrajul gălățean, bine reprezentat la nivel național

1000
Adrian Cojocaru

Chiar dacă duce lipsă de echipe în primele două eșaloane fotbalul gălățean are un grad de reprezentativitate bun în ceea ce privește prezența arbitrilor în primele două eșaloane. Detalii despre situația la zi a arbitrajului gălățean a vorbit în direct la Lider Sportiv, 92.4 FM, președintele Asociației Județene de Fotbal Galați, Liviu Ciubotariu.

”Arbitrajul gălățean este situat bine. Dacă o luăm de la vârf, eu fac parte din Comisia Centrală de Arbitri, sunt în primii șapte oameni din arbitrajul românesc, să zicem așa. Avem un arbitru în Liga I, Adrian Viorel Cojocaru, el este singurul arbitru din Moldova. Nu facem referire la arbitrii asistenți, este singurul central din toate județele Moldovei, plus Dobrogea, județele Tulcea și Constanța nu au arbitru în Liga I, el este singurul reprezentant”, a spus Liviu Ciubotariu.

Doi asistenți la un pas de Liga I

Șeful fotbalului județean gălățean a anunțat că în curând județul Galați va fi reprezentat în Liga I și de doi arbitri asistenți. ”Mai avem un arbitru asistent care este cu un pas în Liga I, Florin Vișan, el a avut trei meciuri în Liga I și este acolo. Îl mai avem pe Daniel Vlase care este într-un program de talente pentru Liga I și într-un viitor apropiat sperăm să facă și el pasul spre Liga I. Avem arbitri la Liga a II-a, Liga a III-a, tot timpul la Galați au apărut talente, deși ca peste tot e greu să mai aduci oameni la arbitraj, să-i faci să rămână în lumea arbitrajului, să promoveze, e muncă multă. Nu imediat după ce te-ai făcut arbitru și visezi să te faci Hațegan sau Kovacs, este mult de muncă, cam 12-14 ani trebuie să ajungi la acest nivel”, a mai spus Liviu Ciubotariu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal