CSU Belor ia doar un set din duelul cu Dinamo

131
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Echipa feminină de volei CSU Belor a pierdut meciul cu Dinamo de pe teren propriu, joc din cadrul turneului ce se dispută în aceste zile la Sala Polivalentă ”Dunărea”. După un start entuziasmant, formația gălățeană a cedat cu scorul 1-3 jocul cu Dinamo, echipă aflată pe podiumul primei ligi feminine de volei.

Debutul de meci a fost fulminant, CSU Belor a câștigat setul inaugural cu scorul 25-17. Setul inaugural a debutat echilibrat, 2-2, 4-4, 6-6. CSU Belor s-a desprins la 14-9, grație unui punct realizat de căpitanul Anamaria Berdilă. Sorina Miclăuș a a completat reușita căpitanului cu o dublă și CSU Belor s-a desprins la 18-13. La șase puncte în spatele gălățencelor Dinamo a solicitat un time-out, iar gruparea bucureșteană s-a apropiat la 19-15. În finalul setului Anamaria Berdilă a fost de neblocat și și-a purtat echipa spre victorie, scor 25-17.

În al doilea set cele două echipe au mers cap la cap până aproape de final. Dinamo a condus prima, scor 2-0, 3-1. Belor a revenit și s-a instalat la conducere 4-3 după un atac al Adinei Roșca, și s-a desprins la 5-3 grație unui serviciu as al ridicătoarei Shahpazova. Dinamo a egalat la 7, dar Sorina Miclăuș și Adina Roșca și-au trecut echipa în avantaj, scor 8-7 și 9-8. Dinamo a revenit la conducere, 11-9, iar Talita a egalat la 12. După alte câteva momente de echilibru Dinamo s-a desprins la 21-18, CSU Belor a revenit la 19-21, dar Dinamo a reușit desprinderea la 19-23 după o greșeală în apărarea gălățeană. Vizitatoarele au beneficiat de erorile din apărarea gălățeană și au avut de trei mingi de 1-1. Talia do Nascimento a anihilat una dintre ele cu un blocaj, dar Dinamo a egalat la 1 la general la următoarea fază.

Chiar dacă a debutat cu câteva momente de echilibru, 1-1, 2-2, 3-4, 4-6, setul trei a fost câștigat categoric de Dinamo, scor 25-13.

Setul patru, la fel ca celelalte din meci a debutat cu echilibru pe tabelă, 2-2, 4-4. La 4-4 formația gălățeană nu și-a regăsit ritmul din primul set, Saykova a servit în fileu, Shahpazova a servit direct afară, Talita a greșit la fileu de două ori consecutiv, iar Dinamo s-a desprins decisiv la 17-10. În finalul setului Dinamo a făcut câteva schimbări în echipă, CSU Belor s-a apropiat la 20-23, 21-24, avans decisiv pentru a câștiga setul patru și meciul.

CSU Belor a început jocul cu formula: Lara Vukasovic, Anamaria Berdilă, Borislava Saykova, Sorina Miclăuș, Talita do Nascimento, Mirela Shahpazova, Nikolina Bozicevici – libero. Au mai jucat: Elena Becheva, Adina Roșca și Violeta Stan – libero. Anamaria Berdilă și Lara Vukasovic, ambele cu câte 11 puncte, au fost principalele realizatoare de la CSU Belor.

Pentru formația pregătită de Bogdan Paul urmează meciul de luni, ora 18.00, cu U Cluj-Napoca, tot la Sala Sporturilor Dunărea.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal