Dulce remiză! United e-n finală!

380
Foto: Facebook/ CS United Galați

De un punct aveau nevoie fotbaliștii de la United pentru a obține calificarea în finala Ligii I, un punct au obținut. Florin Ignat și băieții lui au remizat, scor 2-2, cu Autobergamo Deva, principala contracandidată la locul din finală, după un meci în care au revenit de la 0-2.

Chiar dacă au avut destule acțiuni ofensive gălățenii au intrat la pauză cu scor de amânare a deznodământului, 1-2. Deva a condus cu 2-0, doua goluri marcate pe contraatac, United a revenit in joc cu patru minute înainte de pauză prin golul marcat de antrenorul jucător Florin Ignat. Gălățenii se puteau alege cu mai multe din primul mitan, dar gălățeanul din poarta devenilor, Petrișor Toniță, a avut șansă la încercările lui Tacot, Burdujel sau Crișan.

După pauză United a împins jocul în treimea hunedorenilor, iar asta a generat cea mai mare ocazie din debutul reprizei, Tacot din fața porții, cu poarta goală a amânat egalarea. Andrei Crăciun a insistat în ofensivă, dar egalarea a întârziat ușor. Deva putea trece în avantaj 3-1, la jumătatea reprizei secunde a trimis în bară. Egalarea mult așteptată și meritată de United a venit cu opt minute înainte de final, Florin Ignat a marcat cu un șut de la distanță.

Imediat Cireș și-a dovedit utilitatea în defensivă, a scos de pe linia porții o minge de 2-3. În final Deva a scos portarul, însă defensiva condusă de Andrei Dinicuță s-a apărat excelent, chiar dacă era sub amenințarea unei lovituri de pedeapsă ca urmare a celor 5 greșeli. Ignat își putea trece în cont și al treilea gol, dar șutul lui din propriul careu a trecut puțin pe lângă poarta rămasă goală a echipei din Deva.

Cu punctul câștigat în jocul de azi cu Deva formația gălățeană ajunge la 10 puncte și nu mai poate fi ajunsă de Autobergamo Deva, 6 puncte, indiferent de rezultatul jocului de mâine al hunedorenilor cu FK Odorheiu Secuiesc. Tot mâine, de la ora 16.00, United va juca cu Imperial Miercurea Ciuc (adversara din finală), gazdele turneului, un joc de palmares și de pregătire a finalei campionatului Ligii I.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal