FC Universitatea e gata de play-off. ”Vom fi un adversar competitiv”

167
Foto: Facebook/FC Universitatea Galați

Fotbalul feminin, liga de elită, se apropie de startul în cea mai importantă parte a campionatului, faza de play-off. Printre cele mai bune șase echipe de fotbal feminin din țară a obținut calificarea și echipa Galațiului, FC Universitatea. Legat de lotul cu care va aborda play-off-ul formația gălățeană, obiectivul din play-off sau schimbarea de la nivelul băncii tehnice, am vorbit cu președintele de la FC Universitatea, Gabriel Călinescu.

-Ce vă propuneți în partea secundă de campionat, play-off?

-Ne propunem să fim mai buni, mai bine organizați din toate punctele de vedere și așa cum am zis-o mereu să ne bucurăm de fotbal. Ne vom lupta pentru toate punctele puse în joc și sunt sigur că vom fi un adversar competitiv pentru orice echipa din play-off.

-Cu ce lot abordați faza de play-off a Ligii, sosiri/plecări?

-În mare parte lotul este cam același din sezonul regulat. A plecat ucraineanca Olga Zeziukina, la Banat Girls Reșița, iar Ana Arnăutu a renunțat din motive personale. A venit Daniela Mardari, detalii aici, o jucătoare cu experiență în Liga I care cu siguranță reprezintă un plus pentru noi.

-Având în vedere pandemia cât și lipsa echipelor de fotbal feminin în regiune, cum ați acoperit perioada de pregătire din pauza de iarnă?

-Ne-am pregătit pe plan local, la Galați. Am jucat meciuri amicale doar cu echipele de juniori din Galați.

-Ce a determinat schimbarea de la nivelul băncii tehnice?

-Am promovat echipa în prima ligă în calitate de antrenor principal și ori de câte ori a fost nevoie am fost și voi fi orice la echipă. De la președinte, la antrenor, delegat, organizator orice pentru FCUG.
Am considerat că avem nevoie de un plus de experiență și am luat decizia să facem o schimbare la nivel de staff și practic am făcut un pas înapoi, iar acum sunt antrenor secund, însă la fel de implicat.

Îi mulțumim lui Ionuț Niculcea pentru sprijinul acordat, rezultatele din tur îi aparțin și lui, la fel și o parte din pregătirea din această iarnă. Și, de ce nu, poate cândva vom relua colaborarea în calitate de antrenor. De la fiecare am învățat si învăț câte ceva și pe această cale le mulțumesc.

În prima etapă din play-off FC Universitatea va juca duminică, 14 martie, de la ora 11.00, în județul Bistrița Năsăud, pe terenul celor de la Heniu Prundu Bârgăului.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal