Finala Ligii I debutează la jumătatea lunii aprilie

154
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Federația Română de Fotbal a anunțat datele la care sunt programate jocurile din finala campionatului Ligii I de futsal United Galați – Imperial Wet Miercurea Ciuc. La fel ca în precedentele ediții lupta pentru titlul de campioană a României este de anduranță, câștigătoarea urmând să fie decisă după ce a câștigat trei jocuri din cele cinci programate.

Actuala ediție a finalei are programat debutul pentru duminică, 18 aprilie, de la ora 16:00, pe terenul celor de la Miercurea Ciuc, echipa de pe primul loc de la finalul grupei de play-off. Meciul doi se va juca a doua zi, 19 aprilie, tot la Miercurea Ciuc.

După două jocuri în Harghita seria se va muta la Galați. Sâmbătă, 24 aprilie, este programat meciul trei al finalei. A doua zi, duminică, 25 aprilie, s-ar putea desfășura meciul patru al finalei, cu condiția ca nici una dintre echipe să nu acumuleze trei victorii.

Dacă după patru jocuri din finală cele două echipe nu pot fi departajate se va juca și meciul cinci, decisiv, pe terenul harghitenilor, 1 mai.

A cincea finală de campionat din istorie

Finala cu Imperial Miercurea Ciuc este a cincea din istorie pentru Clubul Sportiv United Galați, a patra consecutivă. Prima finală a gălățenilor a fost în sezonul 2010-2011, iar adversar a fost cu City’us Târgu Mureș. A urmat finala din sezonul 2016-2017 cu Autobergamo Deva, (cu Florin Ignat antrenor-jucător la Deva). Celelalte două finale ale gălățenilor au fost în sezonul 2017-2018 contra celor de la Informatica Timișoara, iar în sezonul 2018-2019 finala a fost jucată contra rivalei din ultimii ani, Imperial WET Miercurea Ciuc.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal