Votează fotbalul din județul tău! Start în duelul virtual Galați – Dolj

185

Federația Română de Fotbal a lansat campania “Cupa vine la tine – 2021” pentru a cinsti performanțele, poveștile și eroii din cea mai spectaculoasă competiție.

Proiectul Federației de Fotbal “Cupa vine la tine” a pornit la drum, iar printre județele pe care le-a vizitat trofeul s-a numărat și Galațiul, care va intra într-o competiție virtuală, începând din 7 martie. Județul Galați, locul șapte în clasamentul all time din Cupă, se va duela virtual cu județul Dolj, locul cinci în clasamentul all time, în competiția lansată de FRF.

Sistemul după care se vor desfășura duelurile virtuale a fost explicat de Liviu Ciubotariu, președintele Asociației Județene de Fotbal Galați.

”Se fac niște meciuri, optimi de finală cum ar veni, iar publicul din fiecare județ votează și se va da un câștigător. Câștigând un duel județul respectiv va trece mai departe în faza sferturilor de finală, apoi în semifinale și finală. Câștigătoarea, dintre toate județele, va va primi un trofeu asemănător, replică perfectă, cu cel al Cupei României. Acel trofeu va rămâne în județul câștigător timp de un an de zile, sperăm în județul Galați. Trofeul va fi prezent la toate echipele și la toate cluburile de copii și juniori”, a declarat Liviu Ciubotariu.

În intervalul 7-10 martie, cât este programat duelul virtual Galați-Dolj, FRF va difuza materiale video cu personalități ale fotbalului din județ, mesaje video speciale pentru comunitate din partea vedetelor din zonă sau duelul gloriilor, duelul antrenorilor, al galeriilor și al stranierilor.

Patru finale de Cupă în palmaresul Galațiului

În topul celor mai performante județe în Cupa României a fost inclus și județul Galați. Județul nostru are în palmares patru finale de Cupa României disputate, dar, din păcate fără trofeu câștigat.

Probabil acest lucru se știe, dar este foarte puțin exploatat în lumea sportului de la noi. Avem Siderurgistul Galați în 1963, Constructorul Galați în 1973, CSU Galați în 1976 (CSU fiind și prima echipă gălățeană care joacă într-o cupa europeană, echipă de Divizia B), și Oțelul, in 2003-2004. Având aceste patru finale, plus celelalte performanțe, s-a punctat de la faza 16-imilor în sus, am ieșit pe locul șapte”, a spus Liviu Ciubotariu.

Pe pagina de facebook Cupa României, aici, pot fi acordate voturile pentru județul Galați. Votează cu UAU! pentru județul Galați.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal