Aproape campioni. CSM Arcada învinge Craiova după un final incendiar

175
Sursa foto: CEV.eu

Voleibaliștii de la CSM Arcada au ”pus o mână” pe al treilea titlu consecutiv de campion al României. Băieții lui Sergiu Stancu au început bătăliile decisive pentru titlu cu o victorie de trei puncte, scor 3-1, cu SCM Craiova.

Pentru a-și asigura cele trei puncte care îi apropie de trofeul de campioni gălățenii au revenit de la 0-1. Oltenii au deschis tabela cu un 25-23 (8-7, 16-13, 21-16). Craiova și-a facilitat două mingi de set, Talpă a servit un as și a anulat prima oportunitate de a închide setul, însă parțialul a fost închis de olteni la următorul punct.

Replica formației campioane a fost pe măsură, în al doilea set gălățenii s-au impus cu 25-19, după un set dominat în totalitate. Gălățenii au condus cu 8-5, 16-10 21-14. În finalul setului Klapwijk a atacat decisiv, Talpă a fost prompt la blocaj, iar Sestan a egalat situația la general prin intermediul unui atac.

A urmat setul trei, secvență a jocului câștigată fără drept de apel de gălățeni, scor 25-12. După 8-3 în debutul setului, Nalobin și Klapwijk au fost prompți la blocaj și gălățenii s-au distanțat la 16-5. Imediat Stankovic a atacat decisiv și și-a desprins echipa la 21-9, Talpă a dublat cu punctul de 22-9 și 23-10. Klapwaijk a prins diagonala și a urcat scorul la 24-11, iar setul a fost închis Nalobin iar CSM Arcada a trecut în avantaj, scor 2-1.

În setul patru s-a jucat cu cele două echipe alternând la conducere. Craiova a condus 4-2, 8-6, 10-8. CSM Arcada a revenit la 10-10, iar echilibrul s-a instaurat pe tabelă, 14-14, 17-17, 20-20, 23-23. În finalul setului gălățenii și-au creat prima minge de meci, Nalobin a reușit punctul pentru 24-23. Craiovenii au revenit la 24 egal, dar în secvențele decisive ale jocului și ale campionatului a ieșit la rampă cel mai bun jucător din campionatul României. În prima fază olandezul a scos un bloc-aut din extremă și gălățenii au trecut la conducere 25-24. La serviciu a urmat Klawijk, iar căpitanul campionilor a servit un as cu care formația gălățeană și-a apropiat titlu de campioană.

Omul meciului a fost Niels Klapwijk cu 24 de puncte realizate. De la CSM Arcada s-au mai remarcat: Vasile Talpă 13p, Filip Sestan 11p, Aleksey Nalobin și Mihajlo Stankovic câte 10 puncte.

5 puncte avans!

După primele meciuri din turneul decisiv pentru titlu gălățenii și-au mărit avansul în clasament. În primul meci al zilei SCM Zalău a luat două puncte în jocul cu Steaua, după 3-2, meci în care a revenit de la 0-2. În clasament, cu două jocuri înainte de finalul sezonului, gălățenii au 61 de puncte, față de cele 56 ale urmăritoarei SCM Zalău. Derby-ul campionatului CSM Arcada-SCM Zalău se va juca vineri, de la ora 15.00. Gălățenii au nevoie de un punct, două seturi, pentru a deveni campioni.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal