Când futsalul e nedrept! United pierde finala la ”moarte subită” cu lovitura decisivă ratată de Florin Ignat!

220
Foto: facebook/United

Final nedrept de sezon pentru echipa de futsal United Galați. Meciul patru al finalei campionatului cu Imperial Miercurea Ciuc a însemnat și finalul sezonului. Jocul decisiv pentru stabilirea campioanei României a fost pierdut de formația gălățeană cu scorul 9-10, după loviturile de departajare, după ce formația gălățeană a condus în două rânduri pe parcursul jocului 1-0 și 3-1.

După 1-1 la prima pauză, 2-2 în partea secundă, 3-3 scorul după 40 de minute, 0-0 în cele două reprize de prelungiri, învingătoarea în meciul patru al finalei avea să se decidă după loviturile de departajare. La fel ca în celelalte părți ale finalei și la loviturile de departajare a dominat echilibrul.

După o serie lungă de șuturi de pe linia de șase metri, fără greșeală din partea ambelor echipe, la scorul 9-10, a urmat la execuție antrenorul-jucător Florin Ignat. Omul care a adus primele trofee în vitrina clubului înființat în anul 2004 era ”obligat” să marcheze pentru a-și păstra echipa în finală. Omul trofeu al Galațiului a tras în stâlpul stâng al porții harghitenilor, ratare sinonimă cu finalul sezonului pentru United. Un final nedrept pentru United Galați și Florin Igant, cel care va rămâne mereu campionul și supercampionul Galațiului.

În meciul patru finalei United a deschis scorul prin Crișan în minutul 11. Ciucul a egalat în minutul 14 prin Uheilnton. În repriza a doua United s-a desprins la 2-1 și 3-1, dublă Araujo în minutele 23 și 33, harghitenii au egalat prin golurile lui Uheilnton în minutele 37 și 38. La loviturile de departajare au marcat pentru United: Andrei Crăciun, Daniel Araujo, Octavian Cireș, Iulian Cojocaru, Robert Crișan și Constantin Burdujel.

Lotul United Galați pentru meciul patru al finalei a fost:

  • Andrei Dinicuță, Ionuț Păduraru – portari, Cristian Neacșu (rezervă);
  • Constantin Burdujel, Andrei Crăciun, Octavian Cireș, Daniel Araujo;
  • Robert Crișan, Iulian Cojocaru, Florin Ignat.
  • Matei Boșneagă, Marius Arhire, Albert Cireș, Viorel Cojoc – rezerve;
  • Florin Ignat – antrenor principal, Viorel Cojoc – antrenor secund, Alexandru Tănăsilă – antrenor cu portarii.

Distincția de vicecampioană este a cincea pentru formația gălățeană după ce în trecut a mai pierdut patru finale: 2011 cu City us Târgu Mureș, 2017 cu Autobergamo Deva, 2018 cu Informatica Timișoara și 2019 cu Imperial Miercurea Ciuc.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal