CSMG se desprinde în finala mică după 4-3 în meciul doi al seriei cu ACSH Gheorgheni

256
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Hocheiștii de la CSM Galați au obținut și a doua victorie din cele trei necesare pentru adjudecarea medaliilor de bronz în Campionatul Național de Seniori. Formația gălățeană s-a impus cu scorul 4-3 (1-1, 2-1, 1-1) în al doilea meci al seriei din finala mică cu cei de la ACSH Gheorgheni.

Gălățenii s-au aflat la conducere pe tabelă în mare parte din timpul jocului, CSM-ul a condus cu 1-0, 3-1 și 4-3. Scorul a fost deschis cu 4.10 minute rămase de jucat din prima repriză de Evgeni Lymansky, pasă Biro Matyas, nu înainte ca formația harghiteană să rateze prima ocazie a jocului, au trimis pucul în bara transversală a lui Onodi. După primele 20 de minute s-a intrat la egalitate, scor 1-1, formația din Gheorgheni a egalat cu 2.12 înainte de prima pauză prin intermediul unui contraatac, moment al jocului în care evoluau cu om în plus pe gheață. La faza egalării harghitenii au scos și o eliminare, Rybalko a părăsit gheața timp de două minute.

CSM Galați a abordat debutul de repriză secundă cu avantaj numeric pe gheață, chiar 5 contra 3 preț de câteva zeci de secunde, dar fără efect pe tabelă. De marcat a făcut-o însă în egalitate numerică, Adrian Irimia în minutul 26, șut din fața porții, pasă Biro Matyas. Reușita lui Irimia a fost dublată imediat de cea a lui Neznamov, minutul 27, iar la jumătatea meciului CSM Galați conducea, scor 3-1. Hocheiștii gălățeni au oferit și emoții fanilor, în finalul treimii de mijloc, cu 1.22 minute rămase de jucat, cei de la Gheorgheni s-au apropiat la un singur gol, scor 3-2. Ultima replică în a doua repriză au avut-o gălățenii, Neznamov, cu 17 secunde rămase de jucat din repriză, a irosit o ocazie importantă de desprindere.

Emoțiile s-au întețit pe parcursul ultimei reprize. Cu 9.56 minute rămase de jucat harghitenii au egalat la 3. Egalitatea nu a rezistat decât puțin peste un minut pe tabelă în minutul 52 Konstantin Makarov din apropierea porții a fructificat pasa lui Skachkov și a marcat pentru 4-3. Chiar dacă în finalul meciului formația din Gheorgheni a beneficiat de două minute de superioritate numerică, harghitenii au au reușit să mai marcheze și să împingă meciul în prelungiri.

Lotul CSM Galați:

  • Onodi Otto, Szopos Magor (rezervă) – portari;
  • Mikhail Rybalko, Szopos Otto, Evgenii Skachkov, Sergei Paior, Konstantin Makarov;
  • Evgeni Emilianenko, Albert Polinin, Alexander Neznamov, Anton Butochnov, Adrian Irimia;
  • Cătălin Berdilă, Nagy Istvan, Patrik Machala, Yevgeni Lymansky, Mircea Constantin;
  • Biro Otto, Ciprian Țapu, Vitalii Kyrychenko, Denis Zabludovsky, Biro Matyas;
  • Vadim Shakraichuk, Cornel Chiriță – antrenori.

CSM Galați conduce cu scorul 2-0 la general și are nevoie de o victorie în cele două meciuri de la Gheorgheni pentru a câștiga finala mică. Cele două meciuri din Harghita sunt programate pentru 3 și 4 mai, iar dacă după patru jocuri egalitatea va persista se va juca și meciul cinci, decisiv, la Galați, 6 mai.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal