FC Universitatea pune accentul pe promovarea jucătoarelor din propria pepinieră

46

Pe lângă o clasare cât mai sus în play-off-ul Ligii I echipa de fotbal feminin FC Universitatea mai are un deziderat în acest sezon. Clubul gălățean își propune să scoată la iveală talentele din propria pepinieră și să le propulseze spre prima echipă, conform antrenorului principal al echipei David Asandei, mai ales că în vara anului trecut două produse FC Universitatea, Maria Stamate și Carmen Marcu, au trecut de la clubul gălățean la campioana României, ”U” Olimpia Cluj-Napoca.

”Ne dorim să putem urca, să putem să promovăm jucătoare. Așa cum știți suntem obligați de regulamentele FRF să jucăm cu două junioare în teren pe tot parcursul jocului. Noi avem jucătoare din propria pepinieră, trebuie să le dăm încredere acestor fete. Una dintre junioarele remarcabile este Lepădatu care va termina junioratul în acest an”, a spus David Asandei.

Tehnicianul gălățean spune că aria de selecție a clubului gălățean o reprezintă municipiul și județul Galați, dar și județele limitrofe. ”Sunt fete care vin la noi la club, am avut fete și de la cinci-șase ani care au venit. Avem fete și din Brăila, nu numai din municipiul Galați, fete și de 12 ani și de 14 ani. Nu toate fetele sunt din Galați, avem și din județul Galați, ele fac naveta, vin la antrenamente”, a declarat David Asandei.

Fotbal fără taxe la FC Universitatea

Acum antrenor principal la echipa de senioare, dar în trecut director sportiv al clubului David Asandei spune că la singurul club de fotbal feminin din regiune nu se percep taxe fetelor dornice să practice fotbalul.

”La clubul nostru, la fotbal feminin, nu se percep taxe. Instruirea este gratuită, echipamentul este gratuit, materialele, deplasările, competițiile sunt gratuite. Fetele de la noi nu plătesc nimic. Le încurajăm să facă sport, să facă mișcare, să joace în cadru organizat”, a spus David Asandei.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal