Liga a IV-a nu se reia! Galațiul nu va avea reprezentantă la barajul pentru Liga a III-a!

1193

După ce Federația Română de Fotbal a anunțat criteriile pentru reluarea fotbalului amator, Asociația Județeană de Fotbal Galați a organizat ședința cu cluburile din primul eșalon județean eligibile de a evolua în campionatul Ligii a IV-a. În urma ședinței cu potențialele participante la campionatul eșalonului patru a reieșit că un singur club și-a dorit înscrierea în inedita ediție de campionat. Este vorba de echipa de fotbal de la Clubul Sportiv Municipal Galați, formație pregătită de legenda roș-alb-albastră Viorel Tănase.

”Am avut o întâlnire la care s-au discutat variantele de disputare, numai un club fiind dispus să se mobilizeze rapid și să joace pentru promovare, dar acest lucru nu poate fi posibil pentru că era nevoie de minimum patru echipe și șapte jocuri de fiecare. Cluburile au invocat lipsa fondurilor întrucât bugetele din plan local nu s-au votat și nu au surse de finanțare într-un timp atât de scurt pentru testele Covid necesare înainte de fiecare meci. Chiar dacă sunt testări rapide, tot implică anumite costuri”, a spus președintele AJF Galați, Liviu Ciubotariu.

Pentru a organiza campionatul Ligii a IV-a în acest sezon AJF Galați avea nevoie de patru echipe care să se înscrie și să dispute un minimum de șapte etape, cu data limită 8 mai. Prin neorganizarea campionatului Ligii a IV-a județul Galați nu va avea reprezentantă la barajul de promovare în Liga a III-a!

Revine Cupa României

Dacă în campionatul Ligii a IV-a nu se poate juca AJF Galați, împreună cu cluburile din județ, au decis să reia faza județeană a Cupei României. După Sărbătorile Pascale vor reveni jocurile oficiale în județ în Cupă. Câștigătoarea fazei județene a Cupei va deveni reprezentanta Galațiului în primul tur național al Cupei României.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal