Oțelul s-a impus la Chiscani și a câștigat seria secundă din Liga a III-a

1914
Foto: SC Oțelul/Facebook

Sezonul regulat din campionatul Ligii a III-a și-a disputat în Vinerea Mare ultima etapă, rundă în care s-au stabilit și adversarele de la faza preliminară a barajului de promovare în liga secundă.

În seria secundă SC Oțelul a jucat pe terenul ultimei clasate Sportul Chiscani și s-a impus categoric, scor 3-0, chiar dacă formația gălățeană a abordat meciul cu o echipă inedită formată din jucători care au evoluat mai puțin în acest sezon. Cele trei goluri au fost marcate de: Cîrjan, Petrache și Nica.

Victoria de la Chiscani, județul Brăila, coroborată cu înfrângerea celor de la Dacia Unirea Brăila, scor 1-2, pe terenul celor de la CSM Râmnicu Sărat, asigură formației roș-alb-albastre primul loc la finalul sezonului regulat din Liga a III-a, seria a II-a. Oțelul a încheiat cu 41 de puncte (54-13 golaveraj), trei puncte mai mult decât Dacia Unirea Brăila, locul doi (56-18 golaveraj).

Foresta, primul adversar de la barajele de promovare

Pentru Oțelul urmează cea mai importantă fază a sezonului, barajele de promovare în Liga a II-a. În faza preliminară Oțelul va juca cu echipa de pe locul doi din seria I, Foresta Suceava (B2). Cei de la Foresta erau pe primul loc înaintea ultimei etape, dar au pierdut ultimul meci din sezonul regulat, scor 0-2, pe terenul celor de la Dante Botoșani (locul 7 înaintea ultimei etape).

Manșa tur a barajului este programată pentru 8 mai, la Galați, iar returul peste o săptămână, 15 mai, la Suceava. În celălalt baraj (B1) câștigătoarea seriei I, Bucovina Rădăuți, va juca cu echipa de pe locul doi din seria a II-a Dacia Unirea Brăila. Învingătoarele din cele două duble de baraj (B1-B2), vor juca între ele pentru promovarea în Liga a II-a.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal