Repatriere. Portarul echipei naționale revine la United!

656

Imediat ce a încheiat finala Ligii I gruparea gălățeană de futsal United și-a arătat intențiile pentru viitorul sezon. Clubul Supercampion al României a anunțat transferul portarului echipei naționale Petrișor Toniță.

Prin transferul la United portarul de 29 de ani revine la clubul la care s-a format și care l-a lansat în futsalul din România. După plecarea de la United titularul buturilor echipei naționale a jucat pentru Autobergamo Deva, Dunărea Călărași și Imperial Miercurea Ciuc. Sezonul recent încheiat a fost început de Petrișor Toniță la Imperial Miercurea Ciuc și a fost terminat în poarta celor de la Autobergamo Deva.

Goalkeeperul echipei de futsal United este unul dintre cei mai în vogă sportivi din Galaţi

Petrişor Toniţă este unul dintre cei mai importanţi jucători de la United, dar şi unul dintre puţinii sportivi gălăţeni care joacă la nivel internaţional pentru echipa naţională a României. A început să practice futsal după ce şi-a ratat cariera de fotbalist, începută ca junior la Oţelul, clubul fanion al Galaţiului. Trecerea la futsal a fost întâmplătoare, nu ceva programat, mai ales că Toniţă a jucat ca atacant la Oţelul.

Petrişor a jucat fotbal cu prietenii la teren mic, din postura de portar, unde a fost remarcat de unul dintre componenţii de atunci ai echipei de futsal, Viorel Cojoc, actualul antrenor secund. ”Am fost la Oţelul timp de şase ani, am început încă din clasa a patra. Tot ieşeam cu băieţii la fotbal, iar Viorel Cojoc m-a văzut la teren mic. El m-a întrebat dacă vreau să vin la futsal şi am încercat. Toţi m-au încurajat şi am luat-o pe drumul acesta. La Oţelul eram atacant, apoi am jucat mijlocaş stânga”, spunea Petrișor Toniță pentru SportGalați în 2014.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal