UAU pentru Galați! Votează fotbalul din județul tău

177

În ”Cupa vine la tine”, competiția virtuală lansată de Federația Română de Fotbal, a debutat faza sferturilor de finală. Turul doi al competiției în care se confruntă județele performante în Cupa României are loc în perioada 3-24 aprilie.

Învingător în duelul cu județul Dolj, județul Galați are parte de un duel cu județul Hunedoara în sferturile de finală ale competiției virtuale. Duelul Galați-Hunedoara a debutat sâmbătă 17 aprilie, iar de această dată voturile vor putea fi acordate timp de șapte zile, spre deosebire de cele trei zile în care s-a votat în faza optimilor de finală, până pe 23 aprilie.

În fiecare din cele șapte zile FRF va prezenta mai multe materiale dedicate fotbalului din cele două județe aflate în competiție. Duminică, 18 aprilie, va fi duelul vedetelor, luni, 19 aprilie, este programat duelul antrenorilor (Federația față în față două personalități importante ale fotbalului care au marcat, din postura de antrenori, istoria fenomenului în județ), marți, 20 aprilie, este rândul duelului dintre tricolorii din cele două județe (Internaționali de tineret și seniori din prezent sau din istoria recentă sprijină în Cupa României fotbalul din județul de unde provin și unde au făcut primii pași în carieră! Mesaje video inedite de la fotbaliștii care aduc glorie județului tău!), miercuri, 21 aprilie, reprezintă ziua pentru duelul galeriilor, în timp ce vineri, 23 aprilie, ultima zi în care pot fi acordate voturi pentru județ, este rezervată duelul gloriilor (Față în față vor fi doi jucători reprezentativi pentru cluburile din județe, indiferent de zona geografică din care aceștia provin. Parcursul lor e legat de istoria fotbalului local și ei constituie depozitarii în viață ai poveștilor de aur despre fotbalul tău!).

Record de voturi pentru județul Galați!

Județul Galați s-a calificat în faza sferturilor de finală cu cel mai mare număr de voturi obținute dintre cele 16 județe angrenate în prima fază a competiției virtuale. Galațiul a acumulat 2410 de voturi (s-a votat prin intermediul emoticonului UAU! pe pagina de facebook a Cupei). Ca număr de voturi Galațiul este urmat de Dolj, învinsa din optimi cu 1719, Arad cu 1630 sau Hunedoara, adversara din sferturi, cu 984 de voturi. La polul opus se află Bucureștiul, Capitala a adunat doar 63 de voturi, cel mai mic număr de voturi obținute de participantele în faza optimilor.

În cazul unei victorii în duelul cu Hunedoara județul Galați ar avea parte de un duel în semifinale cu învingătoarea dintre Brașov (371 de voturi în optimi) și Caraș Severin (582 de voturi în optimi). În semifinale au obținut deja calificarea județele Bihor, după victoria 1409-711 cu județul Cluj, Arad,3380-1258 cu Timiș. De altfel, în prima semifinală se vor întâlni Bihorul și Aradul, în timp ce în a doua Galați/Hunedoara – Brașov/Caraș Severin.

Voturile UAU pentru județul Galați pot fi acordate aici.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal