Un gol în superioritate numerică și un autogol au decis soarta meciului trei din finala Ligii I

155
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Un gol în superioritate numerică și un autogol nefericit au fost ”cheile” cu care fotbaliștii de la Imperial Miercurea Ciuc au preluat conducerea în finala campionatului Ligii 1 de futsal. Meciul trei al finalei United – Imperial a fost câștigat de ciucanii cu 4-1, după un meci cu mai echilibrat decât o arată scorul.

Jocul a avut două momente psihologice. Primul, și cel mai important, s-a produs după o decizie controversată a arbitrilor. În minutul 12, Tacot a fost eliminat, (roșu direct!), după un presupus fault din postură de ultim apărător asupra lui Lașcu. În superioritatea numerică ciucanii au deschis scorul, iar rotația gălățenilor, și așa scurtă după absența lui Crăciun, suspendat după meciul doi al finalei, s-a subțiat considerabil prin pierderea lui Tacot. Apoi, ghinionul s-a abătut asupra formației gălățene, Burdujel a înscris în propria poartă, Imperial s-a desprins la 2-0, avantaj destul de important într-un duel în care domină echilibrul.

Deși United a forțat egalarea, a atacat în superioritate numerică în mai multe momente, chiar antrenorul Florin Ignat și-a asumat și rolul de portar cu veleități ofensive, golul formației gălățene a venit târziu, cu 30 de secunde înainte de final, gol marcat de Iulian Cojocaru, la socrul 4-0 pentru Miercurea Ciuc.

Lotul United pentru jocul trei al finalei:

  • Andrei Dinicuță (portar), Ionuț Păduraru, Cristian Neacșu (rezerve de portar);
  • Sergiu Tacot, Constantin Burdujel, Octavian Cireș, Daniel Araujo;
  • Robert Crișan, Florin Ignat, Iulian Cojocaru;
  • Matei Boșneagă, Marius Arhire, Albert Cireș, Viorel Cojoc.

După trei jocuri din finala campionatului Ligii I Imperial Miercurea Ciuc conduce cu scorul general 2-1. Duminică, de la ora 15.30, este programat meciul patru al finalei, joc ce va fi transmis în direct de PRO X TV. În finală se joacă după sistemul ”trei din cinci”, echipa care ajunge prima la trei victorii va fi declarată campioană.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal