Cu infirmeria plină, FC Universitatea a cedat la limită jocul cu Becicherecu Mic

189
Sursa foto: Facebook/ IMG Sport

Echipa de fotbal feminin FC Universitatea Galați nu a reușit să câștige primul meci din play-off nici în jocul din etapa a VII-a din prima ligă a fetelor. Formația gălățeană a cedat cu scorul 0-1, jocul de pe teren propriu cu gruparea timișeană Fortuna Becicherecu Mic.

Singurul gol al jocului a fost marcat de Adina Rognean în minutul 19. La finalul celor 90 de minute scorul putea fi chiar 2-0, dar în prelungiri portarul Roxana Pazargic a apărat o lovitură de la 11 metri.

Pentru FC Universitatea au evoluat: Roxana Pazargic – Valentina Ivan, Daniela Mardari, Sandra Oprică, Nadejda Petrovskaya – Nicoleta Lepădatu, Valeria Postol, Irina Topal, Andreea Surcică, Ioana Sfetcu – Nina Anca. Au mai jucat în repriza a doua spre final: Georgiana Bobocea și Alexandra Condrea. Antrenori: David Asandei și Gabriel Călinescu.

Pentru jocul cu formația din județul Timiș David Asandei și Gabriel Călinescu au avut mai multe probleme de lot. Au lipsit: Monica Bentoiu, Alexandra Ivan și Lidia Moacă, în timp ce Irina Topal și Valeria Postol au evoluat nerefăcute în urma unor accidentări.

”Jucăm în teren cu jucătoare accidentate sau nerefăcute”

Chiar dacă universitarele nu au reușit până acum să câștige în play-off, președintele și antrenorul secund Gabriel Călinescu apreciază spiritul de sacrificiu al fetelor. ”Calificarea în play-off este foarte importantă și utilă, deoarece meci de meci jucăm cu adversari puternici, iar astăzi cu puțină șansă puteam scoate un rezultat pozitiv împotriva unui adversar care an de an se luptă pentru medalie. Am luptat, am depus efort, jucăm în teren cu jucătoare accidentate sau nerefăcute, însă jucăm cu ambiție și muncim în echipă. Încă trei etape și fetele vor intra în vacanță, iar noi ne vom pregăti pentru următorul sezon”, ne-a spus Gabriel Călinescu.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului FC Universitatea este pe locul șase în grupa superioară din Liga I a fetelor cu 19 puncte din 7 jocuri. Pentru FC Universitatea urmează meciul de pe terenul campioanei U Cluj-Napoca, 22 mai, ora 12.00. În afară meciului cu deja campioana din Cluj-Napoca formația gălățeană mai are programat un meci pe teren propriu, 26 mai, ora 11.00, cu Piroș Security Arad, iar sezonul va fi încheiat la 30 mai, în Harghita, pe terenul celor de la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal