Ajax Dulcisimo se deplasează în Vest pentru Supercupă cu gândul la Campionatul Național

188
Foto: Facebook/Arena Barieră Galați

După doi ani de pauză, întrerupere cauzată de pandemia de covid-19, revin în prim plan competițiile naționale de minifotbal. Prima competiție de impact național organizată de Federația de Minifotbal în acest an este Supercupa României. La turneul ce este programat să se dispute între 4 și 6 iunie, la Oradea, și-au confirmat participarea 48 de echipe.

Din Galați va participa Ajax Dulcisimo, cea mai titrată echipă din minifotbalul gălățean din ultima perioadă. În urma tragerii la sorți a reieșit că Ajax Dulcisimo, cap de serie numărul 11 la stabilirea țintarului grupelor, va juca în grupa E alături de alte două adversare: Generația 88 Dej și MFC Ploiești.

Lot restrâns

Pentru turneul de la Oradea formația gălățeană se va baza pe un lot restrâns de jucători, zece fotbaliști, deși regulamentul competiției permite prezentarea la turneu cu 15 jucători. La Oradea campioana gălățeană se va prezenta cu lotul:

  • Alin Comănescu și Daniel Constantinescu – portari;
  • Daniel Gîță, Marius Nejneru, Dragoș Voicu, Iulian Năpârlică, Adrian Huhulea, Ionuț Constantinescu, Constantin ”Boboc” Spânache și Bogdan Dima ”Shuly” – jucători de câmp;
  • Iulian Lazăr – manger;

În lotul formației gălățene mai sunt alți patru jucători: Daniel Pleșu, Laurențiu Radu, Georgel Cristofan și Florin Grosu, dar din motive personale cei patru nu vor face deplasarea în Vestul țării.

Obiectiv: calificarea la turneul final al CN

Turneul de la Oradea este abordat de gruparea gălățeană cu obiectiv calificarea la turneul final al Campionatului Național. ”Deși ne deplasăm cu un lot redus numeric la Oradea, ne propunem calificarea la turneul final al Campionatului Național de Minifotbal. Pentru asta trebuie să ne clasăm în primele 15 la turneul de la Oradea. Turneul final al Campionatului Național se va disputa în acest an la Râmnicu Vâlcea. La competiția din Vâlcea vor participa 15 echipe, cele calificate de la Supercupă cât și o reprezentantă a gazdelor”, ne-a spus Bogdan Dima căpitanul de la Ajax Dulcisimo.

Primele două clasate din cele 16 grupe vor obține calificarea în faza următoare a Supercupei, în timp ce echipele de pe locul trei vor continua jocurile, dar într-o altă competiție, Cupa ”Fortuna Sports”. Miza de la competiția rezervată echipelor de pe locul trei este locurile 1-4, primele patru clasate vor obține calificarea la următoarea ediție a Cupei României.

Cele două meciuri din grupă vor fi jucate de formația gălățeană vineri, 4 iunie. De la ora 9.00, gălățenii vor juca cu MFC Ploiești, iar de la ora 18.00, gălățenii vor întâlni cealaltă echipă din grupă Generația 88 Dej.

”Ne era dor de fotbal”

Competiția de la Oradea este prima, dintre cele naționale, ce se va disputa în timpul pandemiei. Revenirea pe terenurile de fotbal a fost îndelung așteptată de jucători. ”Ne bucurăm ca s-a dat drumul la aceste turnee naționale. Ne era dor de fotbal după doi ani de la ultimul turneu național, ce se disputat tot la Oradea. A fost greu fără fotbal, cel puțin cât au fost închise toate terenurile. Sperăm să se reia viața normala și să nu mai fie probleme”, ne-a spus Bogdan Dima despre perioada de repaus forțat din pandemie.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal