Cătălin Savu consideră Franța favorită la EURO 2020

125

Turneul final EURO 2020 este aproape de a debuta. Specialistul în fotbal, Cătălin Savu, cadru didactic al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, a prefațat în direct la Lider Sportiv, 92.4 FM, debutul competiției continentale.

”E clar că favorită certă la câștigarea trofeului este echipa Franței, campioana mondială en-titre, dar Belgia are o echipă senzațională, din punctul meu de vedere, dacă stăm să ne uităm la axul lor central cu portarul Thibaut Curtois, care joacă la Real Madrid, fundașii centrali, foarte puternici, care joacă în campionatul Angliei, cu mijlocașul Kevin De Bruyne și atacantul Romelu Lukaku, ca să nu mai vorbim de Eden Hazard, care se pare că și-a revenit. Belgia este una dintre echipele care pot câștiga acest Campionat European”, a spus Cătălin Savu.

Legat de situația din cea mai echilibrată grupă de la EURO, Grupa F, supranumită și ”grupa morții”, Cătălin Savu consideră echipele naționale ale Germaniei și Franței favorite la calificarea în faza următoare a competiției. ”În ”Grupa morții” favoritele clare sunt Franța, campioana mondială en-titre, Portugalia campioana europeană și Germania. Naționala Germaniei nu a avut rezultatele pe care le scontau iubitorii fotbalului sau a sportului cu balonul rotund, dar să nu uităm că Germania joacă toate meciurile pe teren propriu, toate meciurile de la EURO le vor disputa acasă. Acest lucru este un avantaj, plus prezența spectatorilor în tribune, pot fi decisive. Din acest punct de vedere echipa Portugaliei este cam dezavantajată. Fotbalul este plin de surprize, niciodată nu știi ce își rezervă. Dacă privim și finala Ligii Campionilor acolo unde Manchester City era favorită clară și totuși a fost învinsă de Chelsea, o echipă la fel de puternică. Eu zic că mai departe din această ”grupă a morții” vor merge mai departe echipele naționale ale Germaniei și Franței, așa consider la ora actuală. Ar putea și Portugalia, poate de pe locul trei să treacă mai departe”, a declarat Cătălin Savu. În ”grupa morții” de la EURO 2020 alături de puternicele naționale ale Franței și Germaniei au mai fost repartizate naționalele din Portugalia și Ungaria.

Amânat cu un an din cauza pandemiei turneul final al Campionatului European 2020 va demara vineri, 11 iunie, începând cu ora 22.00 (ora României), la Roma cu jocul dintre Turcia și Italia.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal