Cătălin Savu, despre EURO 2020: ”Este un campionat atipic”

39

Turneul final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se desfășoară după un format inedit. În primele faze a competiției turneul s-a desfășurat în 11 țări. Formatul după care s-au disputat fazele de debut al turneului final au creat avantaje în special pentru echipele gazde. Legat de acest aspect Cătălin Savu, lector universitar doctor la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, a vorbit la Lider Sportiv.

”Este un Campionat European atipic, pentru că foarte multe echipe au fost echipă gazdă în prima parte a turneului, în grupe. Au obținut calificarea în tururile următoare, dar din păcate atunci când au trecut sau au început să joace în deplasare au avut probleme. E greu să joci trei meciuri pe teren propriu apoi să te duci în deplasare și să joci la același nivel, la aceeași intensitate.

Haideți să ne gândim, Italia și Spania s-au calificat după prelungiri, Danemarca e singura care a învins, Olanda a dezamăgit. De Olanda am zis după meciul cu Macedonia când a învins cu 3-0 că nu am fost convins de jocul lor și din păcate am avut dreptate. Sunt echipe care nu au reușit să depășească un anumit stagiu, sunt echipe naționale în reconstrucție, chiar și cea a Spaniei, o echipă foarte tânără, sunt în reconstrucție, și deocamdată nu reușesc sa-și impună jocul cu care ne-au obișnuit la precedentele Campionate Europene sau Mondiale Danemarca mi-a plăcut cum joacă si din punctul meu de vedere o văd în semifinale alături de Anglia”, a spus profesorul Savu.

Lider Sportiv, emisiune specială dedicată EURO 2020, poate fi ascultată în fiecare zi de luni începând cu ora 21.00, pe 92.4 FM sau www.liderfm.ro.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal