CSM Galați, egală cu Grivița la ultima apariție din tur pe ”Municipal”

297
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

CSM Galați și RC Grivița București au fost protagonistele primului rezultat de egalitate din actuala ediție a Diviziei Naționale de Seniori. În cea de a opta etapă a eșalonului secund cele două echipe au terminat la egalitate, scor 12-12, meciul de pe stadionul ”Municipal” (Gloria de lângă Autogară).

Formația gălățeană a dominat teritorial, dar steril, în timp ce oaspeții au răspuns prin uvertura Ștefan Pătrașcu, aflat ”în picior” azi. Prima repriză s-a încheiat cu scorul 5-6, avantaj pentru formația bucureșteană. Gălățenii au dictat ritmul, oaspeții au fost mai pragmatici și au trimis printre bețe tot ce au avut. După 0-3 în debutul meciului, Ștefan Pătrașcu, fostul jucător al Galațiului, a marcat o lovitură de pedeapsă, gălățenii au preluat conducerea pe tabelă, 5-3, grație încercării marcate de Gabriel Dănăilă, iar scorul după 40 de minute (5-6), a fost stabilit de Pătrașcu tot din lovitură de pedeapsă.

Imediat după pauză Pătrașcu a repus Grivița în avantaj prin același procedeu, lovitură de pedeapsă (5-9). Gălățenii au încercat revenirea, căpitanul Partenie a irosit o penalitate, apoi au mutat jocul în apropierea buturilor oaspeților. După momente bune de presiune asupra terenului de țintă advers Nicu Manolachi, ajutat de întreaga grămadă, a străpuns defensiva bucureșteană cu a doua încercare a jocului, de data asta transformată de Gabriel Partenie, iar CSM Galați a revenit în avantaj, scor 12-9. Remiza 12-12 a fost consfințită de o nouă lovitură de pedeapsă transformată de Pătrașcu.

Cu o etapă înainte de finalul turului CSM Galați este pe cinci în clasamentul la zi din DNS cu 18 puncte, 3 victorii – o remiză – 3 înfrângeri, esaveraj 234-140. În ultima etapă din tur CSM Galați va juca pe terenul celor de la Bucovina Suceava, locul șapte în clasamentul la zi.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal