Interviu cu Dorinel Matei. ”Se putea mai mult”

911
Foto: Facebook/Sporting Liești

Cea mai longevivă dintre echipele gălățene din Liga a III-a, Sporting Liești a terminat sezonul recent încheiat din eșalonul trei, seria a doua, pe poziția a șasea. Despre parcursul echipei în campionat, reperele sezonului sau situația de la nivelul băncii tehnice de la Liești am vorbit cu președintele formației din Liești, Dorinel Matei.

-Care sunt impresiile cu care a încheiat Sporting Liești sezonul de Liga a III-a ?

-Clar se putea mai mult. Obiectivul nostru a fost locurile 1-4, dar din păcate nu ni l-am îndeplinit, lotul avut, condițiile și faptul că întotdeauna au fost cu banii la zi ne obliga la lucrul acesta!

-Cum a fost sezonul pentru Sporting Liești, având în vedere că s-a jucat în plină pandemie ?

-O grea încercare pentru toți. E greu când îți faci echipa înainte de fiecare meci în funcție de rezultatele testelor Covid, cheltuielile cu testarea, lipsa suporterilor… foarte greu, singurul lucru pozitiv după acest sezon este ca am ieșit cu toții sănătoși!

Care a fost cel mai dificil joc al Lieștiului în acest sezon?

-Cel de la Brăila, in care mergeam cu o fărâma de speranța că o victorie ne putea duce pe locul doi cu trei etape înainte de final. Din păcate ne-am prezentat la meci cu cinci absențe ( trei suspendați dintre care doi juniori, și doi ieșiți pozitivi la test), și am pierdut la scor 4-0.

-Victoria reper, cea mai prestigioasă din sezon?

-Cel cu Brăila din tur, câștigat cu 2-1 și penalty ratat de noi în minutul 90, după un joc foarte foarte bun calitativ făcut de ambele echipe.

-Când este programată reluarea pregătirilor pentru Sporting Liești?

-Reunirea este programată in jurul datei de 8 iulie, ținând cont că intram în Cupa României la 28 iulie.

-Cum se prezintă situația lotului și a băncii tehnice înaintea noul sezon de Liga a III-a?

-Se va merge pe aceeași bancă tehnica, Ionuț Niculcea antrenor principal, Cristi Brăneț antrenor cu portarii. În ceea ce privește lotul…vor fi schimbări, indiferent de numele avut în echipă dacă atunci când intri în teren nu ești motivat să dai totul…ne despărțim, vor pleca patru-cinci jucători, ( pe unii i-am anunțat, alții urmează zilele astea să-i anunțăm), și vor veni jucători care într-adevăr să ne ajute, nu să fie doar la număr.

Cum se mai prezintă infrastructura sportivă la Liești?

-La acest capitol suntem la cel mai înalt nivel, suntem în primele două baze sportive din serie (după Oțelul), iar pentru acest lucru vreau să le mulțumesc domnului primar și Consiliului Local Liești că țin baza sportivă la un nivel înalt.

Ediția de campionat 2020-2021 a fost cea de a opta consecutivă în care Sporting Liești a participat în campionatul Ligii a III-a. Sezonul a fost terminat de formația gălățeană cu opt victorii, trei remize, șapte înfrângeri, 31 de goluri marcate-27 încasate.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal