Italia și Franța, preferatele lui Gabi Manolache la EURO 2020

138

EURO 2020, turneul final al Campionatului European, este foarte aproape de a începe. Actuala ediție a Campionatului European marchează și o premieră, patru jocuri din turneu se vor disputa în România, la București.

Fost selecționer al echipelor naționale de juniori, acum prodecan al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, Gabriel Manolache, s-a declarat încântat de posibilitatea de a vedea în România jocuri de la EURO. ”Datorită noului format UEFA și România a devenit țară gazdă a Campionatului European. Ca gălățean mă simt mândru că pot urmări jocurile direct de pe stadion, aici la noi la București”, a spus Manolache la Lider Sportiv, 92.4 FM sau www.liderfm.ro. În grupa de la București, grupa C, vor juca: Austria, Ucraina și Macedonia de Nord, din grupă mai face parte și Olanda, națională ce își dispută meciurile la Amsterdam.

”Cu șansele cele mai mici cred că ar fi echipa Macedoniei de Nord. Pentru primul loc aș vedea o bătaie între Olanda și Ucraina, cu toate că austriecii niciodată nu au spus nu unei competiții adevărate, cu toate că nu s-au ridicat la un nivel al așteptărilor deosebit. Aș merge între Olanda și Ucraina, poate un procent în plus pentru Ucraina. Am văzut jucători internaționali deosebiți acolo și mizez și pe profesionalismul antrenorului reprezentativei Ucrainei, fostul mare internațional Andrei Șevcenko”, a declarat Gabriel Manolache despre lupta pentru șefie în grupa de ce își dispută o parte din jocuri la București.

Pentru turneul ce va debuta vineri Gabriel Manolache are și favorite. ”Sigur, cu Italia am ținut în permanență, impresionează ca stil, ca eleganță, iar imnul Italiei, împreună cu imnul României, mă ridică în picioare. Bineînțeles este și Franța, faptul că nu au schimbat antrenorul după ce au câștigat un titlu înseamnă ceva și merg pe experiența lui Didier Deschamps”.

”Arena Națională” va găzdui patru jocuri de la EURO 2020. Primul va fi la 13 iunie, Austria – Macedonia de Nord, la 17 iunie, Ucraina va juca cu Macedonia de Nord, în timp ce la 21 iunie, Ucraina va juca cu Austria. Pe stadionul din Capitală este programat să se dispute și un meci din faza optimilor de finală, 29 iunie.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal