Obiectiv îndeplinit. Ajax Dulcisimo a obținut biletele pentru turneul de elită al minifotbalului

466

La fel ca în fiecare sezon minifotbalul gălățean este reprezentat cu brio la competițiile naționale. Timp de trei zile multipla campioană a Galațiului, Ajax Dulcisimo, a susținut, în celălalt capăt al țării, la Oradea, meciurile de la Supercupă, prima competiție națională organizată în timpul pandemiei.

Așa cum să întâmplat și la precedentele turnee finale ale competițiilor naționale, Ajax Dulcisimo și-a îndeplinit obiectivul și a pătruns în elita minifotbalului românesc, turneul final al Campionatului Național de la Râmnicu Vâlcea.

Gălățenii au încheiat pe doi grupa de la Oradea după 1-3 și 3-3 cu MFC Ploiești. Cele două componente ale grupei E au susținut două meciuri pentru departajare, cea de a treia componentă inițială a grupei, Generația 88 Dej nu s-a prezentat la turneu.

De pe locul doi în urma fazei grupelor gălățenii au jucat în prima fază eliminatorie a competiției, 16-imi, cu reprezentanta Capitalei, Luxury Team București. Un adversar redutabil, câștigătoarea grupei L cu maximum de puncte. După 1-1 la finalul timpului inițial prevăzut de joc, gălățenii s-au impus cu scorul 6-5 la loviturile de departajare. În optimi formația gălățeană a dat peste Borussia Hermannstadt, iar formația din Sibiu s-a impus cu scorul 5-0.

După înfrângerea din optimi gălățenii au continuat competiția, iar miza era calificarea la turneul final al Campionatului Național. În meciul decisiv de calificare la turneul final campioana Galațiului a jucat cu FC Buzău, formație ce a încheiat pe locul doi Grupa H, prima fază a turneului de la Oradea, și s-a impus cu scorul 3-2.

Victoria cu formația din Buzău asigură reprezentantei Galațiului locul între cele mai bune 16 echipe de minifotbal din România. Turneul final al Campionatului Național este programat să se dispute între 1 și 3 iulie, la Râmnicu Vâlcea. La tragerea la sorți de stabilire a grupelor Ajax Dulcisimo va face parte din urna a treia valorică, după ce la Supercupă gălățenii au fost cap de serie numărul 11 la tragerea la sorți.

Reușita celor de la Ajax Dulcisimo este mai mult decât lăudabilă, formația gălățeană a abordat competiția de la Oradea cu un lot restrâns de jucători, doar 10, deși regulamentul permite echipelor să participe la turneu cu maximum 15 jucători.

Lotul Ajax Dulcisimo de la Oradea a fost:

  • Alin Comănescu și Daniel Constantinescu – portari;
  • Daniel Gîță, Marius Nejneru, Dragoș Voicu, Iulian Năpârlică, Adrian Huhulea, Ionuț Constantinescu, Constantin ”Boboc” Spânache și Bogdan Dima ”Shuly” – jucători de câmp;
  • Iulian Lazăr – manger;

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal