S.O.S. FC Universitatea! ”Să ne numărați din toamnă, e posibil să fim așa cum am început!”

718
Sursa foto: Facebook/ IMG Sport

Chiar dacă a încheiat sezonul recent al play-off-ului Ligii I pe locul șase, rezultat excelent având in vedere resursele financiare de care dispune, la FC Universitatea, echipa de fotbal feminin a Galațiului, apele nu sunt limpezi deloc. Clubul gălățean traversează cea mai grea perioadă din istorie, din punct de vedere financiar. Sunt restanțe salariale de un an, iar perspectiva este la fel de sumbră. Consiliul Local Galați a repartizat clubului suma de 150.000 de lei, în timp ce nevoile singurul club de fotbal feminin din regiune sunt de 500.000 de lei.

”Este foarte greu, noi aveam nevoie de 500.000 de lei pentru sezonul 2020-2021, sezonul recent încheiat de campionat. Practic nu avem ce să le spunem fetelor. După un an de zile de muncă să le spui fetelor că nu vor fi plătite…Toate celelalte veri din istoria clubului au fost grele, dar asta e cea mai grea, nu știm cum va fi în vara asta, este cea mai dificilă perioadă. Avem datorii peste tot: transport, instituțiile medicale care ne-au testat pentru covid, deplasări, ANAF, chirii și foarte important salariile fetelor”, ne-a spus președintele, antrenorul secund și sufletul de la FC Universitatea, Gabriel Călinescu.

”La greu rămânem singuri!”

Inițiatorul proiectului FC Universitatea Galați, împreună cu Alexandru Caracaș, Gabriel Călinescu speră într-o redresare a situației după o discuție cu primarul Ionuț Pucheanu. ”Nu știu ce să zic, aș vrea să am o discuție cu domnul primar, însă asta e realitatea. Cu 150.000 de lei ne este imposibil să ne menținem în Liga 1. Căutam sponsori, mergem în vara asta din poartă în poartă, din ușă în ușă. Speram să primim 500.000 de lei după care să ne încărcăm iar bateriile pentru un sezon. Să ne numărați din toamnă, e posibil să fim așa cum am început. La greu rămânem singuri. Acum e și normal o mare parte vor renunța. Nu renunțăm, însă vor renunța persoane din preajma noastră. Eu voi continua indiferent de situație, însă fetele joacă. Eu fără ele nu exist”, ne-a destăinuit Gabriel Călinescu.

FC Universitatea, club dedicat în exclusivitate fotbalului feminin, s-a înființat în anul 2015, iar după numai trei sezoane de existență a promovat în Liga I a fetelor. Clubul gălățean a înregistrat cea mai bună performanță în sezonul 2019-2020 când a încheiat pe locul doi, campionat întrerupt din cauza pandemiei.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal