Bogdan Dima ne explică rețeta succesului Ajax Dulcisimo: ”Punem mult suflet!”

347

Campioana Galațiului la minifotbal, Ajax Dulcisimo, un dintre cele mai titrate echipe dintre echipele gălățene de fotbal pe teren redus a făcut o nouă figură frumoasă la Naționale. Chiar dacă nu a abordat competiția în cele mai optime condiții de lot, formația gălățeană a încheiat Campionatul Național în top 8 echipe de minifotbal din România.

A fost un turneu frumos cu multe rezultate surpriză drept dovada rezultatele înregistrate, rezultate la care nu se aștepta nimeni. Au fost multe echipe bune la actuala ediție a Campionatului Național”, ne-a Bogdan Dima, spus căpitanul de la Ajax Dulcisimo. Pe parcursul turneului de la Râmnicu Vâlcea formația gălățeană a întâlnit mai multe echipe, însă căpitanul de la Ajax Dulcisimo consideră jocul cu AEK Oradea, echipă ce a câștigat turneul, drept cel mai dificil. ”Sincer meciul cu AEK Oradea mi s-a părut cel mai greu din turneu, dar nu a fost chiar un meci foarte greu, pentru că nu a riscat nici o echipă”, spune Bogdan Dima.

Formația gălățeană a abordat meciurile de la turneul final al Campionatului Național cu mari probleme de lot. Chiar în aceste condiții Ajax Dulcisimo a pătruns în elita minifotbalului din România. Căpitanul și unul dintre lianții echipei ne-a explicat care este rețeta succesului la Ajax Dulcisimo: ”Suntem o echipă închegată, punem mult suflet, iar dovada este rezultatele obținute de echipă, în special pe plan național”, ne-a destăinuit Bogdan Dima.

La turneul final al Campionatului Național de la Râmnicu Vâlcea formația gălățeană s-a deplasat cu o rotație restrânsă din care au făcut parte:

  • Alin Comănescu și Ionuț Daniel Constantinescu – portari;
  • Dragoș Voicu, Daniel Gîță, Iulian Năpîrlică, Constantin ”Boboc” Spînache, Adrian Huhulea, Bogdan Dima, Adrian Grigoraș – jucători de câmp;
  • Iulian Lazăr – manager.

Față de lotul cu care a abordat Superucpa României, competiția la care formația gălățeană a obținut calificarea la turneul final al Campionatului Național, lotul Ajax Dulcisimo de pentru turneul de la Vîlcea a suferit o modificare. Ionuț Constantinescu, accidentat, a fost înlocuit de colegul său de la Sporting Liești, Adrian Grigoraș.

Chiar dacă a încheiat competiția în faza sferturilor de finală, eliminată după loviturile de departajare, căpitanul de Ajax Dulcisimo are și o urmă de regret. ”Păcat că în meciul cu Golden Boys am avut meciul în mână când am condus cu 3-2”, ne-a declarat Bogdan Dima.

Doar loviturile de departajare au făcut ca Ajax Dulcisimo să părăsească turneul final al Campionatului Național. La finalul celor 40 de minute, timp obișnuit de joc, cele două echipe erau la egalitate, scor 3-3. Echipa din Bacău a condus cu 2-0, dar la pauză s-a intrat la egalitate, scor 2-2. Căpitanul de la Ajax Dulcisimo, Bogdan Dima, și-a reintrodus echipa în joc după ce a transformat o lovitură de pedeapsă, iar golgheterul echipei, Constantin ”Boboc” Spînache a egalat la doi în prelungirile primei reprize, la ultima fază. La reluare Ajax Dulcisimo s-a instalat la conducere, Daniel Gîță a marcat cu călcâiul, cu poarta în spate, pentru 3-2. Formația din Bacău a egalat la 3 stabilind scorul după 40 de minute. La scor egal după 40 de minute s-a trecut la loviturile de departajare. La șuturile de stabilire a învingătoarei ”Boboc” Spînache și Bogdan Dima au marcat, Iulian Năpîrlică a ratat.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal