Cătălin Savu, despre finala EURO 2020. ”Diferența a fost făcută de banca tehnică”

51

În direct la Lider Sportiv lectorul universitar Cătălin Savu a comentat finala Campionatului European EURO 2020, finală câștigată de echipa națională a Italiei după loviturile de deprtajare.

Finala a fost un meci atletic, foarte tacticizat, în care câștig de cauză a avut echipa mai constantă pe perioada turneului final. Din punctul meu de vedere, și am mai spus-o de mai multe ori, diferența a fost făcută de banca tehnică. dacă de o parte Mancini era ajutat de o echipă impresionantă formată din foști fotbaliști precum: Viali, De Rosii, Lombardo, foști mari jucători, de partea cealaltă Southgate a fost de neînțeles pentru majoritatea iubitorilor fotbalului și pentru cei care au ținut cu naționala Angliei. Trebuie să lămurim două lucruri. Nici Mancini, nici Italia, nu au jucători care să facă diferența, dar Mancini a folosit tot ce a avut mai bun și a știut să creeze un angrenaj tactic. De partea cealaltă Southgate a avut jucători buni, capabili să facă diferența. Mă uitam pe lotul Angliei, în teren nu a avut jucători care să marcheze. Cu cât mai mulți jucători care să marcheze, cu atât mai mulți jucători capabili să înscrie într-o echipă să fructifice ocaziile avute.

Diferența s-a făcut prin deciziile luate în timpul jocului. În prima repriză Italia a scârțâit, Mancini și-a dat seama, a așteptat puțin în repriza a doua, când a văzut că lucrurile sunt identice în minutul 54 a făcut două schimbări, iar asta s-a văzut pe tabelă. În minutul 67 Bonucci a egalat. După ce Italia a făcut schimbările, Anglia nu a mai ieșit din propria treime. Southgate se uita neputincios la meci, nu știa ce să facă”, a spus Cătălin Savu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal