Gabriel Manolache: ”Ascensiunea țărilor nordice se datorează investițiilor”

48

Prodecanul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, a comentat în direct la Lider Sportiv progresul în sport al t=țărilor din Nordul Europei.

”Pentru cei care cunosc mai puțin ascensiunea țărilor nordice, nu numai educația și cultura i-au adus aici, și-i va aduce în permanență, dar și datorită investițiilor pe care țările respective le-au făcut ani de zile. Celor care nu cunosc, să știți că țările nordice, Finlanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, cumpără hectare întregi de teren în zonele mediteraneene unde își construiesc, nu numai pentru fotbal, dar și pentru alte discipline, complexuri sportive în care se pregătesc timp de 4-5-6 luni pe an ducând acolo cu echipele staff-uri întregi de profesori, psihologi, pedagogi ș.a.m.d.

Ceea ce vedem la un Campionat European, Mondial sau la Jocurile Olimpice, este vârful iceberg-ului unei investiții fantastice însă, a investi în individ înseamnă implicit a investi într-o infrastructură necesară ca individul să se dezvolte. Sunt pași absolut normali care cred și sper ca cei care ne aud, și noi care vorbim, să le prindem și noi”, a spus Gabriel Manolache.

Altfel, la EURO 2020 trei dintre țările nordice au luat startul competiției continentale: Danemarca, Finlanda și Suedia.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal