Gabriel Manolache, despre digitalizarea în fotbal: ”Acționează și asupra mentalității ”

53

Profesorul Gabriel Manolache, prodecanul facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, fost selecționer al echipelor naționale de juniori, a vorbit în direct la Lider Sportiv, 92.4 FM sau www.liderfm.ro, despre impactul digitalizării în fotbal.

”Sunt câteva concluzii care pentru nespecialiști contează mai puțin. Este un Campionat European la care s-a marcat, cel puțin în faza grupelor, cu o jumătate de gol mai mult decât la ultimul Campionat Mondial, e 2.68 pe meci, ceea ce înseamnă un procent extraordinar de mare. Vrem sau nu vrem să recunoaștem, am și scris într-un articol de al meu pentru că vrei nu vrei în activitatea noastră participăm în anumite sesiuni internaționale despre ceea ce înseamnă digitalizarea în fotbal, asistăm la acest câștig al implementării tehnologiei și în sport, mai ales în fotbal, și anume sistemul VAR, care să știți că ne-a adus mai puține cartonașe galbene și roșii la acest Campionat European, cel puțin până în fazele acestea, ceea ce arată că jucătorii, staff-ul, managementul echipelor s-au schimbat fantastic.

Această digitalizare care se realizează cu pași repezi în societate și mai ales în sport, iată și în fotbal, nu numai că înseamnă un câștig în ceea ce înseamnă așezarea tehnico-tactică, dar iată că încet, cu răbdare acționează și asupra mentalității și asupra pregătirii următorilor pași pentru a câștiga. Este un câștig imens acest lucru și de aceea cei care vor VAR și poate va fi și în România se bat pentru un lucru normal si firesc”, a spus Gabriel Manolache.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal