Remarcabila finalistă a Cupei – Luceafărul Berești

217
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Finala județeană a Cupei s-a încheiat cu un rezultat drastic, scor 11-1, în favoarea celor de la Zimbrul Slobozia Conachi. Parteneră de întrecere în finală a fost Luceafărul Berești echipa revelație a actualului sezon fotbalistic județean.

Formația din Berești, câștigătoarea grupei de Liga a V-a, se poate considera merituoasa finalistă a Cupei. Un club fondat în urmă cu nici doi ani a reușit să obțină dreptul de a juca în finala Cupei României după ce a lăsat în afara luptei pentru trofeu Viitorul Costache Negri, formație ce a evoluat în Liga a IV-a în sezonul pre pandemie și ACS Lascăr Schela, campioana nedeclarată a Ligii a V-a în sezonul întrerupt de pandemie.

”Clar mai buni”

Proporțiile scorului de la final sunt justificate de formația din Berești prin lipsa a patru piese de bază din angrenajul echipei. ”De la finală ne-au lipsit golgheterul echipei (15 goluri în 7 etape), Alin Boșneagă, fundașul dreapta Sorin Toderașcu, mijlocașul dreapta Adrian Chirvase, iar la 1-0 stâlpul defensivei Ionuț Ionașcu s-a accidentat. O accidentare urâtă, ruptură parțială de ligament. Am jucat cu multe improvizații, dar ne-am bucurat însă de frumusețea fotbalului, un joc în care uneori mai și pierzi”, ne-a declarat Mihai Bejan, inițiatorul proiectului Luceafărul Berești, despre ”găurile” din lotul echipei pentru finală. ”Sunt însă clar mai buni, merită toate aprecierile”, spune sufletul echipei din Berești.

Plusul suporterii

În urma meciului din finala Cupei României Luceafărul Berești rămâne cu prestația fanilor echipei prezenți în număr consistent în tribunele stadionului din Liești. Acest lucru a fost remarcat și de Mihai Bejan omul Luceafărul Berești. ”O înfrângere îndulcită de suporterii noștri veniți în număr mare care au cântat de la început până la sfârșit, indiferent de scor”, a spus Bejan.


FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal