O singură academie din Galați, clasificată de FRF!

296
Foto: scotelul.ro

Federația Română de Fotbal a publicat clasificarea academiilor de fotbal pentru copii și juniori 2021, procedură în care au fost ierarhizate 61 de cluburi din toată țara.

Din Galați a fost clasificat de Federația de fotbal un singur club, SC Oțelul. Procedura de evaluare a cluburilor a cuprins șapte domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil: strategie și filozofie cu o pondere de 10,4%, echipe și jucători 12,6%, staff tehnic 19,7%, staff suport 7,1%, antrenamente și meciuri 9,6%, infrastructură și facilități 20,3% și rezultate 20,3%. Oțelul a acumulat un total de 34,54 de puncte (din 100 maximum), ceea ce îl clasează pe locul 54 din cele 61 de academii clasificate de FRF.

Oțelul și-a păstrat punctajul de anul trecut, opțiune oferită de FRF cluburilor, în contextul pandemiei coronavirus.

Din zona de Sud-Est (Regiunea 7 conform împărțirii teritoriale FRF), SC Oțelul este devansat de trei academii FC Buzău, fosta Gloria, locul 39, LPS Buzău, locul 18, și de Farul (Viitorul) Constanța, liderul, cu 96,11 puncte.

În același timp SC Oțelul devansează U Craiova 1948 SA, formația recent promovată în Liga I. Contracandidatele Oțelului pentru un loc în Liga a II-a, CSM Focșani, Aerostar Bacău, Foresta Suceava, Ceahlăul Piatra Neamț, Știința Miroslava sau Dacia Unirea Brăila, fosta adversară, nu figurează în clasificarea afișată de FRF.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal