UEFA a admis United în Liga Campionilor

10003

După ce Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a invitat vicecampioana României, United Galați, în UEFA Futsal Champions League, mai era nevoie de acceptul forului continental pentru ca formația gălățeană să evolueze pentru al doilea sezon consecutiv în singura competiție intercluburi din Europa.

Confirmarea de participare a formației gălățene în UCL Futsal a venit, iar CS United Galați va reprezenta România în cea mai importantă competiție europeană intercluburi, ediția 2021-2022.

Direct în Main Round

Reprezentanta României în Liga Campionilor nu va mai juca în tururile preliminare pentru a accede pe ”tabloul principal”. United va juca direct în main round-ul Ligii Campionilor acolo unde sunt deja calificate: Sporting CP (Portugalia), Barcelona (Spania), Kairat Almaty (Kazakhstan), Benfica (Portugalia), Levante (Spania), Tyumen (Rusia), Dobovec (Slovenia), Sinara Ekaterinburg (Rusia), Atyrau (Kazakhstan), Kauno Žalgiris (Lituania), Pesaro (Italia), Record Bielsko-Biała (Polonia), Olmissum (Croația), Mostar SG (Bosnia și Herțegovina), ACCS Asnières Villeneuve 92 (Franța), SK Plzeň (Cehia), Lučenec (Slovacia), Viten Orsha (Belarus), Hovocubo (Țările de Jos), Leo (Armenia), Uragan Ivano-Frankivsk (Ucraina).

În actuala ediție a Ligii Campionilor UEFA se va juca în formatul obișnuit, preliminarii, Main Round, Elite Round, spre deosebire de sezonul trecut când s-a jucat într-un format redus ca număr de jocuri, meciuri decisive într-o singură manșă.

La prima participare în Liga Campionilor băieții lui Florin Ignat au încheiat parcursul în Kazahstan pe terenul celor de la Kairat Alamty, după un meci pierdut, scor 6-1. Anterior formația gălățeană a eliminat Rekord Bielsko-Biała, campioana Poloniei, după 6-3 în Polonia și Dolphins Ashdod, victorie 1-0 la Galați.

Daniel Araujo a încheiat în top 3 marcatori din Liga Campionilor sezonul 2020-2021

Brazilianul de la United, Daniel Araujo a încheiat ediția 2020-2021 a Ligii Campionilor în top trei marcatori cu cinci reușite pentru vicecampioana României.

După ”monster game-ul” din Polonia, cu cinci goluri marcate în poarta campioanei Poloniei, Rekord Bielsko-Biała, Daniel a terminat sezonul din Ligă în top trei marcatori. Brazilianul de 26 de ani împarte ultima treaptă a podiumului din ierarhia marcatorilor, cu cinci goluri marcate, cu Artem Kozel, jucătorul celor de la Viten Orsha, Belarus. În fața lui Daniel sunt doi jucători de la Sporting Lisabona, câștigătoarea ediției de Liga Campionilor, și Barcelona, finalista actualului sezon, Cavinato și Ferrao, ambii cu câte șase goluri marcate, iar primul în clasamentul marcatorilor a încheiat ucraineanul Petro Shoturma cu 7 goluri marcate.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal