Campionatul Național de hochei, mai ”bogat” cu o echipă. Sistem competițional nou în sezonul 2021-2022

3300
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Federația Română de Hochei pe Gheață a publicat “Regulamentul de organizare și desfășurare al Campionatului Național de Hochei pe Gheață – seniori 2021-2022”. În noua ediție de campionat vor evolua opt echipe. Pe lângă cele șapte obișnuite: Corona Brașov, SC Miercurea Ciuc, CSM Galați, ACSH Gheorgheni, Steaua București, Sapientia U23 și Sportul Studențesc București, în CNS vor participa și cei de la Asociația Club Sportiv Hockey Club Fenestela ’68, echipă originară din județul Covasna ce își va disputa jocurile de pe teren propriu la patinoarul din Târgu Secuiesc.

Cele opt echipe din Campionatul Național de Seniori vor disputa în prima fază sezonul regulat, meciuri fiecare cu fiecare în etape duble. La finalul sezonului regulat echipele vor fi împărțite în două grupe, în funcție de locul ocupat în clasament. Primele patru clasate vor juca în Grupa valorică A, în timp ce echipele clasate pe locurile 5-8 vor juca în Grupa valorică B. În prima grupă valorică meciurile se vor disputa fiecare cu fiecare tur/retur etape duble, iar în Grupa B se vor juca etape simple, tur/retur.

În faza a doua a campionatului, cea a grupelor, echipele vor intra cu punctele acumulate în meciurile directe din sezonul regulat cu echipele componente ale celor grupe (meciurile dintre echipele calificate în Grupa A, locurile 1-4, și meciurile dintre echipele componente ale Grupei B, locurile 5-8). Ierarhia finală a Campionatului Național de Seniori va fi stabilită în funcție de punctele acumulate de echipe în cadrul celor două grupe.

CSM Galați, în Grupa B la Cupă

Federația de Hochei a publicat și componența grupelor de la Cupa României 2022. CSM Galați a fost repartizată în Grupa B la Cupa României, iar din grupa gălățenilor vor face parte: SC Miercurea Ciuc, Sapientia U23 și Sportul Studențesc București. În cealaltă grupă vor juca: Corona Brașov, ACSH Gheorgheni, Steaua București și ACSH Fenestela 68.

Echipele de pe primul loc la finalul jocurilor din grupe, A și B, meciuri fiecare cu fiecare, un singur meci, vor obține calificarea în finala Cupei României.FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal