FC Universitatea începe duminică un nou sezon în L1. ”Fiți aproape de noi, nu ne vom desființa”

114
Sursa foto: Facebook/ IMG Sport

Chiar dacă a trecut printr-o vară extrem de dificilă echipa de fotbal feminin a Galațiului, FC Universitatea, debutează duminică în noua ediție de campionat. Pentru clubul gălățean va fi al șaptelea sezon de existență cât și al patrulea în eșalonul de elită al fotbalului feminin din România.

”Pot să zic că am emoții foarte mari, după o vară extrem de grea consider că mâine e o zi foarte importantă pentru noi deoarece începem un nou sezon în Liga I. Cu siguranță vom da totul pe teren ca la final să fim mândri de tot ce am oferit. Întâlnim un adversar puternic, cu multe jucătoare la lotul național și din punctul meu de vedere echipa adversă are prima șansă având în vedere că au o echipă omogenă care joacă de foarte mult timp împreună. Au crescut foarte mult, din toate punctele de vedere, însă ne vom juca șansa și vom miza atât pe jucătoarele cu experiență cât si pe ambiția si dorința de afirmare a junioarelor din pepiniera noastră”, ne-a spus președintele Gabriel Călinescu.

Față de sezonul trecut lotul formației gălățene a suferit o serie de modificări, cauzate de problemele financiare ale clubului. Lotul de jucătoare cu care FC Universitatea va debuta în noua ediție de campionat:

  • Roxana Pazargic, Mădălina Grecu, Georgiana Bobocea* – portari;
  • Adelina Crăciun (junioară provenită din propria pepinieră), Andreea Surcică, Elena Ivan (revine după o pauză, fiind plecată cu familia în Spania), Irina Ivan (va reveni din etapa a III-a), Lavinia Bot – fundași;
  • Lidia Moacă, Anca Nina, Valentina Ivan, Diana Stoian, Alexandra Condrea (junioară), Ioana Sfeftcu (junioară), Adelina Chiriac (junioară), Issabelle Bengescu, Lucia Meleacă – mijlocași și atacanți.
  • *Georgiana Bobocea va fi folosită și în câmp când situația o va impune.

4 veniri – 8 plecări

Noutățile sezonului la FC Universitatea sunt: portarul Mădălina Grecu, venită de la Selena Constanța, Lavinia Bot, fundaș ce provine de la Piroș Security Arad, Lucia Meleacă, mijlocaș, Issabelle Bengescu, atacant, ambele ce vin de la CSM Târgu Mureș. Nu vor mai juca pentru gruparea gălățeană în noua ediție de campionat: Irina Topal, Valeria Postol, ambele plecate în Ucraina, Daniela Mardari, plecată în Italia, Nadya Petrovskaya, plecată în Republica Moldova, Monica Bențoiuși Alexandra Ivan, ambele plecate în Liga a II-a la Navobi Iași, Sandra Oprică, revenită la CSȘ Târgoviște și Nicoleta Lepădatu, rezilie de comun acord.

”Sperăm să rezistăm și să jucăm în primul rând toate meciurile pe teren, să luptăm și la final de tur să adunam cât mai multe puncte, pentru mine orice punct valorează foarte mult având în vedere situația în acest moment. Fiți aproape de noi, nu ne vom desființa așa cum au crezut majoritatea, vom lupta din toată inima ca să ne revenim”, ne-a spus Gabriel Călinescu înainte debutului în noul campionat.

Primul meci din noua ediție de campionat va fi jucat de FC Universitatea duminică, 29 august, începând cu ora 11.00, pe stadionul Dunărea, contra celor de la Fair Play București.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal