Tradiția a fost reluată. Phoenix Basketball Camp a revenit la Galați

42

Tradiția campusurilor de baschet de la Galați a fost reluată în vara acestui an de Academia de Baschet Phoenix Galați. Stagiul de pregătire organizat de clubul gălățean a avut și câteva particularități, despre care a vorbit managerul Academiei Phoenix, Florin Nini, în cadrul unei conferințe de presă.

”Venim să amplificăm paleta dezvoltării și organizării de campusuri în România care a luat amploare in ultima perioadă și considerăm ca particularitatea campusului nostru este axata pe două domenii. Primul se adresează sportivilor de performanță, una din condițiile acceptării a fost ca orice sportiv care a participat sa aibă minimum doi ani de experiență de practicare a baschetului”, a spus Florin Nini.

Specificul campusului organizat de Academia Phoenix a fost tehnologizarea. ”Avem aparatură pe care nu o au multe cluburi, unele chiar deloc. Avem unele aparate la care sunt convins că suntem primul club din România care a introdus aceste aparate în procesul de pregătire. Le oferim copiilor posibilitatea să lucreze și să se perfecționeze cu ajutorul aparaturii de specialitate. Copii sunt bucuroși, sunt încântați, sunt lucruri pe care nu le pot face la cluburile lor și acest lucru consider că este particularitatea importantă a campusului nostru”, spune Florin Nini.

Pe lângă exercițiile de specialitate și lucrul cu aparatura, participanții la ”Phoenix Basketball Camp” au avut posibilitatea de a participa la un workshop cu psihologul Edi Bucureșteanu, dar au și aprofundat un aspect important în viața sportivilor, nutriția, cu Adela Safta, wellness coach. În plus, participanții la campus au avut posibilitatea de a-i vedea la lucru pe doi dintre cei mai reprezentativi sportivi lansați de Phoenix Galați, Adrian Guțoaia și Ciprian Țelinoiu, foști jucători în Liga Națională de Baschet Masculin.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal