Interviu cu luptătoarea Cristina Hogaș. ”Nu este un sport tocmai ușor, mai ales pentru o fată”

411

Una dintre sportivele reprezentative ale secției lupte libere de la CSM Dunărea, Cristina Hogaș, ne-a acordat un interviu în care ne-a vorbit despre: comportarea luptătorilor de la Dunărea la Campionatul Național de lupte pe plajă, competițiile la care vrea să mai participe în acest an sau condițiile de pregătire de la secția lupte Dunărea Galați.

-Recent ai participat la Campionatul National de Lupte pe plaja, cum ai descrie evoluția ta de la competiție? Dar cea a colegilor de club?

Evoluția mea la Campionatul Național de lupte pe plajă a fost una decentă deși așteptările mele au fost mai mari, deoarece la ediția trecută am ieșit pe locul doi cucerind medalia de argint. Nu mă descurajez, o să mă pregătesc mai mult pentru următoarea ediție și sper să reușesc să urc pe podium. Evoluția colegilor mei a fost una bună, unii au avut adversari care au concurat la Jocurile Olimpice, iar alții au fost la primul contact cu acest gen de lupte.

-Unde e mai greu, pe saltea sau pe nisip?

După părerea mea, atât pe nisip cât și pe saltea dificultatea este aceeași, doar că regulile diferă. Mie personal, îmi este mai ușor să lupt pe saltea.

-La ce competiții mai ai in plan să participi în acest an?

În acest an mai am în plan Campionatul Național de seniori și Cupa României-seniori, care se vor desfășura în octombrie

-Care ar fi bilanțul/palmaresul din acest an?

Pandemia a avut impact asupra evoluției mele, anul acesta cucerind un loc 4 la CNI U23 și loc 4 la Campionatele Naționale de lupte pe plajă

-Cum sunt condițiile de pregătire la CSM Dunărea ? Ce crezi ca ar trebui îmbunătățit la club pentru a obține rezultate mai bune?

-Condițiile de pregătire de la CSM Dunărea sunt favorabile oricărui sportiv care dorește să facă performanță. Cred că mai multe dotări ale sălilor ar fi un ajutor pentru sportivi. În rest, cei care sunt responsabili cu asta, sunt sigură că se vor ocupa de îmbunătățirea clubului.

-Cum este colaborarea cu maestrul Buleandră?

-Maestrul Buleandră este un mentor extraordinar. Evoluția mea și titlurile câștigate sunt datorită capacității dumnealui de a antrena. De asemenea, maestrul este persoana care îmi ridică moralul după un meci în care am fost învinsă. Mă ajută să-mi înțeleg greșelile și mă încurajează pentru viitoarele meciuri.

-Cum ești percepută în societate de ceilalți când le spui că ești practicantă de lupte?

Oamenii care află că sunt practicanta de lupte sunt mirați pentru ca nu este un sport tocmai ușor, mai ales pentru o fată.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal