Trei cluburi din Galați, angrenate în competițiile naționale organizate de FRF

1078
Foto: scotelul.ro

Odată cu eșalonul al treilea sâmbătă, 4 septembrie, au programat debutul și Campionatele Naționale de juniori, competiții organizate sub egida Federația Română de Fotbal. În aceste competiții Galațiul va fi reprezentat de trei cluburi la două categorii de vârstă. SC Oțelul, CSM Galați și LPS Galați vor debuta la finalul săptămânii în Campionatele Naționale de juniori sub 19 ani (juniori A) și sub 17 ani (juniori B).

Din seria celor trei echipe gălățene mai activează: FC Buzău, Victoria Delta Tulcea, Pajura Huși, LPS Vaslui, LPS Focșani, CSM Focșani, Dacia Unirea Brăila.

În prima etapă sunt programate și primele dueluri gălățene. De la ora 12.00, pe stadionul Dunărea, se vor înfrunta echipele U19, CSM Galați va juca cu cei de la Oțelul, în timp ce LPS Galați va juca de la aceeași oră pe terenul sintetic de la Dunărea cu FC Buzău. De la ora 14.00, vor juca echipele sub 17 ani pe aceleași terenuri.

La cele două categorii de vârstă U19 și U17 campionatul este structurat pe patru faze. În prima fază, sezonul regulat, echipele vor juca un singur tur, prima etapă la 4 septembrie, ultima la 30 octombrie. La finalul meciurilor din sezonul regulat echipele vor fi împărțite în două grupe. Cluburile clasate pe locurile 1-6 vor juca în play-off, în timp ce ocupantele locurilor 7-12 vor continua campionatul în play-off. În play-off primele două clasate vor obține calificarea în faza eliminatorie a competiției, asta după ce se vor disputa opt etape, patru meciuri în tur-patru în retur. În continuare campionatul își va parcurge fazele eliminatorii: optimi, sferturi, semifinale și etapa finală.

Sezonul trecut echipa U17 de la Oțelul a pătruns până în fazele eliminatorii ale campionatului. În cea de a doua rundă din etapele eliminatorii, sub o altă formă de desfășurare a campionatului, Oțelul a pierdut cu 1-6 jocul decisiv de calificare la turneul final.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal