Două echipe împart același nume la Tudor Vladimirescu. Interviu cu președintele ACS-ului Claudiu Rotaru

640
ACS Inter 2000 Tudor Vladimirescu
ACS Inter 2000 Tudor Vladimirescu

La fel ca in fotbalul din ligile superioare, acolo unde există câte două echipe ce revendică același nume, și în fotbalul județean gălățean întâlnim o situație asemănătoare. În cel de al doilea eșalon județean, Liga a V-a, există, începând cu acest sezon, două echipe cu același nume: Inter 2000 Tudor Vladimirescu.

Una dintre ele este cea a Primăriei, Inter 2000 Tudor Vladimirescu, iar cealaltă, o inițiativă privată, echipa nou admisă începând cu acest sezon în Liga a V-a ACS Inter 2000 Tudor Vladimirescu. Legat de activitatea celui de la doilea club am vorbit în cadrul unui interviu cu președintele clubului Claudiu Mihail Rotaru.

-Cum a demarat proiectul ACS Inter 2000 Tudor Vladimirescu? La inițiativa cui și care este componența conducerii clubului?

În 2019 la inițiativa a trei persoane din Tudor Vladimirescu, care prin ajutorul a mai multor persoane din comună sau din diaspora au vrut să ajute echipa comunei prin donații și implicare totală, nu numai din patru în patru ani. Din cauza reticenței conducerii Asociației Sportive existente și lipsa interesului din partea autorităților locale am ales să punem bazele unui club sportiv privat. Componența conducerii clubului este formată din: Claudiu Mihail Rotaru, președinte, George Daniel Mihai, vicepreședinte, Petrică Barbu, secretar. De partea tehnică se ocupă antrenorii: Marian Trincă – fotbal seniori, Sorin Gavrilă – fotbal juniori U17, Daniel Hodorogea – fotbal juniori U9 – U13, George Dănăilă – handbal.

-De ce ați ales același nume cu al celeilalte echipe din localitate? Există vreun litigiu în acest sens?

Numele asociației sportive a fost pus de persoane care se implicau trup și suflet la echipa de fotbal. După ce aceste persoane au fost înlăturate sau unele au renunțat sau chiar au decedat de-a lungul timpului, cei din conducerea comunei au anunțat că vor să schimbe numele în “Panduri” sau Pandurii Tudor Vladimirescu cum ar fi corect.

Acest lucru se poate observa pe site-ul instituției publice la secțiunea Învățământ, Educație și Sport. Numele clubului sportiv a fost pus același pentru a perpetua tradiția și de a aduce o cinste celor care au pus bazele echipei.

Nu există niciun litigiu din cauza faptului că numele a fost pus după ce a fost verificat la Ministerul Justiției și a fost rezervat de către noi. Oricum Asociația Sportivă nu are caracter juridic, doar Clubul Sportiv are caracter juridic și poate folosi acest nume oriunde.

-Care este structura clubului, în afară de fotbal mai aveți și alte echipe la alte discipline înscrise în competiții?

Avem antrenamente la fotbal (băieți) și handbal (fetițe). Toate au început din aprilie 2021 când restricțiile au fost mai permisive. Sunt grupe de băieți și fetițe, sub 9 ani, sub 13 ani și sub 17 ani, care fac antrenamente cu antrenori licențiați în educație fizică și sport. În competiții sunt înscrise momentan doar trei echipe de fotbal, juniorii sub 13 ani, juniorii sub 17 ani și echipa de seniori de liga a V-a.
Urmează a înscrie în competiții echipele de handbal și chiar ne pregătim de a începe antrenamente de box și arte marțiale.

-Ce vă propuneți cu ACS Inter 2000 Tudor Vladimirescu în acest sezon cât și pe termen lung?

-În acest sezon cu echipele înscrise în competiții ne propunem de a câștiga cât mai multă experiență și încredere în forțele proprii. Pe termen lung ne propunem să promovăm cât mai mulți juniori și să promovăm în ligi superioare prin muncă și ambiție sportivă.

Cheltuielile legate de testele covid sunt suportare de către jucători”

-Cine finanțează echipa? Autoritățile locale sprijină în vreun fel clubul dumneavoastră? Cum suportați cheltuielile legate de testele covid?

Echipa este finanțată prin sponsorizări, redistribuire de impozit și din donații ale membrilor fondatori și alte persoane cu suflet mare. Autoritățile locale ne sprijină doar cu accesul în baza sportivă, fără acces la vestiarul la terenul de fotbal și multe alte bețe în roate. Au fost făcute demersuri și depuse cereri de finanțare sau de colaborare, momentan nu există buget pentru a sprijini mai multe echipe. Cheltuielile legate de testele covid sunt suportare de către jucători și le mulțumim pe această cale că sunt niște sportivi cu mult bun simț.

-Cum este privită situația în comunitate, în localitate. Se creează confuzie între cele două grupări printre adversari? Exista rivalitate între cele două echipe?

Se creează confuzii mai ales că noi am căzut să jucăm majoritatea jocurilor doar sâmbătă și toți știu că meciurile sunt duminica. Dintre adversari mulți cunosc jucătorii echipei noastre, fiindcă 95% din echipa au avut plăcerea de a veni cu noi în proiectul clubului sportiv. Rivalitate este mai mult între antrenorul echipei vechi și jucătorii care au ales să joace fotbal în altă parte sau au renunțat la certurile din trecut.

-Cu ce sentimente abordați meciul din etapa a VIII-a, (de duminică), etapă în care veți juca cu cealaltă echipă din localitate?

-În meciul din etapa a VIII-a noi suntem gazdele, ne așteptăm la o prezență mare din partea publicului.
Diferența se va vedea pe suprafața de joc și la mentalitatea jucătorilor și a antrenorului nostru, care este un om deosebit.

Ineditul duel dintre cele două echipe din Tudor Vladimirescu este programat pentru sâmbătă, 30 octombrie. Înaintea duelului de sâmbătă gazdele, clubul privat, ocupă locul 9 cu 9 puncte din 7 jocuri, în timp ce echipa Primăriei este pe locul 16, ultimul, cu un singur punct acumulat în cele șapte etape disputate în acest sezon.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal