Interviu cu halterofila Alexandra Alexe. ”Oamenii se miră când află că practic acest sport”

339
sursa foto: Facebook/FR Haltere

Dintre sportivii secției haltere de la Clubul Sportiv Municipal Dunărea Galați se remarcă tânăra Alexandra Alexe, una dintre sportivele de top ale disciplinei haltere de la noi. Deși are doar 21 de ani Alexandra Alexe și-a trecut în cont deja două titluri continentale la juniori sub 17 ani și sub 20 de ani cât și o serie de titluri naționale. Ultima realizare a Alexandrei este tripla de la Campionatul Național de seniori, categoria 81 de kilograme. La competiția de la Onești Alexandra Alexe a câștigat toate cele trei medalii de aur aferente categoriei 76 de kilograme a fetelor: stilul smuls, stilul aruncat și total. Legat de activitatea Alexandrei la secția haltere de la Dunărea am vorbit cu sportiva clubului gălățean în cadrul unui interviu.

-Cum a fost la Europenele de tineret din Finlanda? Ai ratat de puțin o medalie. Ce ți-a lipsit să câștigi medalia? Explică-ne te rog evoluția ta.

-Europenele au fost pentru mine un nou start, de a-mi demonstra mie însămi potențialul în acest sport. În acel moment am dat tot ce aveam mai bun și sunt împăcată sufletește că am evoluat atât de frumos.

-Imediat după Europene ai participat la Campionatele Naționale de seniori. La Onești ai devenit regina categoriei acaparând toate cele trei medalii. Te așteptai să câștigi toate cele trei medalii?

-Este mult spus regina categoriei, încă nu mi se cuvin aceste laude și nu pot spune că am ajuns la acea etapa a vieții mele de sportiv, dar încă mai am de învățat și de evoluat. Mi-am dorit nespus de mult să obțin toate cele trei medalii de aur, cred că asta s‐a confirmat prin participarea mea la competiție.

-Care au fost diferențele între cele două competiții, Europenele si Naționalele, din punct de vedere valoric?

-Valoarea Campionatului European este mult mai mare și mai importantă față de cele Naționalele, deoarece acolo îți poți depăși potențialul, împreună cu alte sportive de top din alte țări.

În ce condiții vă desfășurați activitatea la Clubul Dunărea? Vă oferă clubul toate cele necesare pentru antrenamente și concursuri?

-Cu siguranță fiecare Club Sportiv are avantaje și dezavantaje. Din cauza pandemiei au fost câteva probleme, sper ca pe parcurs după această pandemie să fie totul cât mai bine.

Cum decurge colaborarea cu antrenorii Nicolae și Otinceanu?

-Colaborarea cu antrenorii Marin Otinceanu și Mihai Nicolae este una deosebită. Ei au și vor avea un impact foarte mare în cariera mea, dar și in viața de zi cu zi. Le mulțumesc pentru tot sprijinul acordat în toți acești ani. Cu siguranță fără ei nu aș fi reușit să trec peste toate obstacolele întâmpinate în acest sport.

Dacă ai putea ce ai schimba la nivelul secției haltere de la Dunărea Galați?

-Cum știm cu toții la un Club Sportiv mereu va exista câte ceva de schimbat.

-Cum ești privită în societate, cum reacționează oamenii când le spui ca ești practicantă de haltere?

Oamenii se miră când află că practic acest sport, unii nu știu despre ce este vorba și tind să îl compare cu culturismul, iar asta mă amuză. Le explic în mare parte despre ce este vorba și își schimbă părerea, iar asta nu mă poate face decât să mă bucur.

-Ai vreun idol, model pe care îl urmezi în acest sport?

Nu am un idol sau o persoană anume care să mă motiveze în cariera mea. Cu siguranță îi admir si îi apreciez pe toți cei care au reușit să devină cei mai buni din lume. Dorința de a reuși, de a nu fi o persoană mediocră mă motivează mult mai mult.

Ce urmează pentru secția haltere de la Dunărea? La ce concursuri aveți programată participarea?

-În luna noiembrie voi participa la Campionatul Național de Tineret, acolo îmi doresc să demonstrez din nou potențialul meu.

Spune-ne câteva detalii despre cariera ta. Ce titluri și recorduri ai în palmares?

Cele mai importante Competiții au fost din anul acesta dar si din anii precedenți. Din 2015 particip la campionatele Europene dar si Mondiale. La majoritatea competițiilor europene am reușit să câștig titluri si medalii, fiind in permanență pe una dinte cele trei trepte ale podiumului, de asemenea și la Campionatele Naționale.

Pentru Alexandra Alexe și sportivii secției haltere de la Dunărea urmează Campionatul Național sub 20 de ani. Turneul se va disputa la Pitești, iar clubul gălățean va participa cu trei sportivi: Liviu Afloarei la categoria 81 de kilograme, Magdalena Bejenariu la 81 de kilograme și Augustina Sitaru la categoria +89 de kilograme. La Pitești va participa și Alexandra Alexe, însă proaspăta campioană națională a senioarelor va concura în calificările Campionatului Național sub 23 de ani.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal