Oțelul vrea suporterii înapoi în tribune

129
Sursa foto: ascotelul.ro

De luni 25 octombrie, competițiile sportive din România, atât în spații deschise cât și închise, se vor disputa fără spectatori. Unul dintre ei de la cele mai afectate cluburi de implementarea acestei măsuri este liderul din seria secundă a Ligii a III-a, SC Oțelul. Gruparea gălățeană miza pe sprijinul suporterilor la meciurile din returul campionatuluic eșalonului trei în drumul spre promovarea în liga secundă. În acest sens clubul gălățean a emis un comunicat de presă prin care lansează un apel către autoritățile în măsură să îndrepte decizia de a înlătura publicul din tribune.

”SC Oțelul Galați este un club renăscut din pasiunea suporterilor pentru culorile roș-alb-albastre, pentru tradiția fotbalului și pentru mândria orașului. În ciuda contextului social și sanitar, clubul nostru face un apel public către autoritățile competente de a analiza profund posibilitatea ca partidele de fotbal din țara noastră să aibă loc în continuare cu prezența fanilor în tribune, respectând aceleași reguli ca și până acum, fără discriminări, cu dreptul de acces pentru persoanele care prezintă certificatul Covid-19 (vaccin, trecere prin boală sau test) și cu o asistență redusă din capacitatea totală a fiecărei arene. Considerăm că fotbalul este un adevărat fenomen social, un sport care se desfășoară pentru public, iar scopul acestuia trebuie să fie îndreptat mai mult către susținătorii activi din arenele sportive.

Cu siguranță, milităm pentru un mod de organizare privind accesul pe stadioane care să țină cont de pandemia de Covid-19, mai ales că partidele de fotbal se desfășoară în aer liber, iar măsuri precum numărul limitat de persoane, distanțarea socială, purtarea măștilor, măsurarea temperaturii, intrarea și ieșirea prin mai multe puncte de acces, etc, sunt mult mai ușor de implementat.

Conștientizăm momentul în care întreaga societate se află din cauza acestei pandemii, dar sportul, în general, și fotbalul, în special, sunt dependente de susținerea fanilor, niciun sportiv, antrenor nu-și dorește să concureze pe arene goale. Cu atât mai mult clubul nostru, cel care există datorită fanilor și al cărui scop îi este dedicat, are nevoie de sprijinul gălățenilor, al celor care iubesc și susțin Oțelul”, este comunicatul clubului roș-alb-albastru.

Oțelul va juca primul meci fără spectatori din actuala ediție de campionat sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 15.00, pe stadionul ”Oțelul” cu cei de la Sporting Liești.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal