Start de sezon european cu victorie în prelungiri pentru CSM Arcada

104

Voleibaliștii de la CSM Arcada au început cu o victorie actuala ediție a cupelor europene. Formația gălățeană s-a impus în manșa tur a primul turului I preliminar din Liga Campionilor în fața celor de la ČEZ Karlovarsko Karlovy Vary. După un meci intens, cu răsturnări de situație pe tabelă, învingătoarea s-a decis după ce s-au disputat cinci seturi, scor 3-2.

CSM Arcada a deschis meciul cu un set câștigat cu scorul 25-18. Băieții lui Stancu s-au desprins spre finalul parțialului inaugural. După 4-4, 8-8, 10-10, Talpă a scos un blocaj și a desprins Arcada la 16-14. Sestan a pus și el umărul la desprindere cu două puncte unul dintre ele serviciu as, scor 18-15. Bala a atacat câștigător în diagonală, cehii au greșit neforțat în finalul parțialului, iar CSM Arcada a deschis Liga din acest sezon cu un set câștigat 25-18.

Setul doi s-a disputat sub semnul echilibrului cu cehii într-un ușor avantaj. După 7-7 si 11-11 în debutul setului cehi au luat inițiativă și au condus până spre finalul parțialului. Arcada a revenit au avut chiar minge de set după un punct câștigat de Raic. Echilibrul s-a menținut, gălățenii au salvat două mingi de 1-1, dar în final după câteva decizii controversate ale arbitrului principal au cedat cu 25-27 al doilea parțial.

Gălățenii au preluat conducerea în meci după setul trei câștigat cu scorul 25-22. Căpitanul Ivan Raic și-a purtat echipa spre victorie în set cu puncte decisive la 15-13, 17-14, 19-17, 22-20. După ce au irosit prima minge de set gălățenii au fructificat următoarea șansă de 2-1 grație unui atac din extremă a lui Sestan.

Formația vizitatoare a preluat inițiativa încă din debutul setului patru, scor 3-0. În cea mai mare parte a setului cehii au condus ostilitățile. Gălățenii au revenit și au preluat conducerea, scor 13-12, după un punct marca Vasile Talpă. Cehii au revenit și s-au instalat la conducere 17-14. În final formația din Karlovy Vary s-a impus cu scorul 25-19 și a egalat situația la general, scor 2-2.

Setul decisiv a fost gestionat mai bine de gruparea gălățeană. După 4-1 în debutul tie-break-ului gălățenii au mai condus cu 6-1, 9-4, 13-6, iar în final s-au impus cu 15-7. Cu scorul general 3-2 CSM Arcada are nevoie de o victorie 3-0 sau 3-1 în meciul de săptămâna viitoare din Cehia pentru a se califica în turul doi preliminar din Liga Campionilor.

Antrenorul Sergiu Stancu a început jocul cu formula: Raic, Talpă, Bisete, Rangel, Sestan, Bala, Kantor-libero. Au mai jucat: Teleleu, Rață, Toro Ramella.

Până la meciul retur cu echipa din Cehia pentru CSM Arcada urmează meciul de pe teren propriu de sâmbătă, ora 17.00, cu nou promovata Titanii București, din prima etapă a campionatului Diviziei A1.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal