Victorie pentru primul loc. 8-2 cu Luceafărul Buzău pentru United

176
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Reprezentanții României în UEFA Futsal Champions League au nevoie să fie conduși pe tabelă pentru a putea să se descătușeze. După ce în victoria precedentă de acasă, scor 9-3, cu Sportul Ciorăști, gălățeni au revenit de la 1-3, băieții lui Florin Ignat au fost conduși și de Luceafărul Buzău în jocul din etapa a VI-a din Liga I.

Octavian Cireș a deschis scorul cu 12.42 minute înainte de pauză. Chir dacă băieții lui Ignat au avut inițiativa, oaspeții au egalat și s-au instalat la conducere cu două goluri în interval de șapte minute. Buzoienii puteau avea chiar 3-1, dar portarul Cîrdei s-a evidențiat cu un penalty, de la 10 metri, apărat. În loc de 1-3 United a marcat pentru 2-2 antrenorul jucător Florin Ignat a egalat după un contraatac când mai erau 2.13 minute rămase de jucat din prima parte a jocului.

Echilibrul de pe tabelă din prima parte nu s-a mai păstrat și în a doua repriză, imediat după reluare Araujo a trecut United în avantaj 3-2. Tacot, cu o dublă, a urcat scorul la 5-2, antrenorul Florin Ignat și-a dublat și el numărul golurilor marcate cu golul de 6-2, Crișan a urcat tabela la 7-2, iar golul care a ”închis” tabela a fost marcat de mezinul Albert Cireș. Jucătorul de 16 ani a intrat pe teren cu 4.14 minute rămase de jucat din meci, înlocuindu-l chiar pe fratele lui Octavian Cireș.

În finalul jocului, când fotbal nu au mai putut să producă, jucătorii de la Buzău au trecut la circ. Cei de la Luceafărul au încheiat jocul cu trei jucători eliminați, toți din două ”galbene” pentru faulturi, proteste sau gesturi nesportive. Cele trei eliminări l-au enervat la culme pe delegatul echipei din Buzău care a creat tensiune inutilă în finalul jocului.

Meciul de duminică a fost abordat de United cu formula:

  • Cîrdei – Crișan, Tacot, Petică, Araujo
  • Păduraru, O. Cireș, Arhire, Oană, Ignat, A. Cireș.

Victoria de duminică a propulsat United pe primul loc în Liga I de futsal cu cu 13 puncte din 5 jocuri, la egalitate cu echipa de pe locul doi Autobergamo Deva. Cele două echipe sunt departajate de golaveraj, United 44-9, Deva 21-16. În următoarea etapă din Liga I gălățenii vor juca pe terenul celor de la FK Odorheiu Secuiesc, echipa de pe locul trei cu 12 puncte. Jocul este programat pentru 23 octombrie, ora 18.00.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal