CSM Arcada revine de la 0-2, dar pierde în decisiv după ce a ratat două mingi de meci!

91
Foto: Sportul Ilustrat

Voleibaliștii de la CSM Arcada au înregistrat prima înfrângere din actualul sezon al Diviziei A1. Campionii lui Sergiu Stancu au pierdut cu scorul 2-3 jocul cu cei de la Steaua, după un meci spectaculos cu răsturnări de situație pe tabelă. Gălățenii au avut tăria să revină de la 0-2, au egalat la 2 la general, iar în decisiv au avut de două ori șansa să închidă meciul.

Jocul a fost deschis cu un set câștigat de oaspeți cu 25-21. Echilibrul în set s-a păstrat până spre final. După 8-7 și 16-15, CSM Arcada, cei de la Steaua au egalat la 17, după care s-au desprins la 24-20. Bissette a salvat o minge de set la 21-24, dar imediat parțialul a fost închis de un serviciu direct afară al lui Bala. În setul secund CSM Arcada a început cu 0-3 și 1-4. După ce stelistul Matei a ratat un atac gălățenii au egalat la 4. Băieții lui Sergiu Stancu au revenit și s-au instalat la conducere, scor 14-10, după o serie de șase puncte consecutive ale campionilor. Marian Bala și-a menținut echipa la conducere cu punctul de 16-12. Oaspeții au revenit cu o serie de patru puncte consecutive cu care au preluat conducere în 20-19. În finalul setului după mai multe momente de echilibru, 22-22, 24-24, Raic a punctat pentru 25-24 și minge de 1-1 CSM Arcada. Șansa de egalare a fost irosită de gălățeni, Matei cu o dublă și un atac greșit al lui Raic au urcat tabela la 2-0 scor general pentru Steaua.

Sub amenințarea unui 0-3 componenții campionilor au revenit în meci în al treilea parțial, secvență de joc câștigă de băieții lui Sergiu Stancu cu scorul 25-19. Steaua s-a desprins prima în set, scor 11-8. Beneficiind de o serie de cinci puncte consecutive, trei dintre ele realizate de Ivan Raic cei de Arcada s-au instalat la conducere în set, scor 14-12. Tot Raic, dar dublat de Talpă, a urcat avantajul gazdelor la 17-14. Vasile Talpă a ieșit în evidență cu un serviciu as pentru scorul 20-16. În ultima parte a setului gălățenii și-au păstrat avansul, iar Filip Sestan cu un serviciu as a redus din handicap, 1-2 scor general. A urmat setul patru, parțial în care băieții lui Sergiu Stancu s-au impus cu 25-21. Gălățenii au dominat secvența a patra a jocului. După 8-7 în debut, CSM Arcada a condus cu 16-14, 21-18 și 24-21, iar la general scorul a devenit egal 2-2.

În decisiv CSM Arcada a condus prima, scor 3-1. Ultimul sosit în echipa gălățeană Sobirov a fost prins la blocaj iar Steaua a egalat la 3 în tie-break. După o serie de momente de degringoladă a gălățenilor Steaua s-a desprins la 8-4 în decisiv. Ivan Raic și Vasile Talpă nu au lăsat brațele jos și au semnat revenirea gălățenilor, 8-11, 10-11, 11-11. Marian Bala a servit un nou as, Steaua servit direct afară, iar gălățenii au beneficiat de prima minge de meci. Prima șansă de a închide meciul a fost irosită de campioni. Oaspeții au greșit neforțat cu serviciul și gălățenii au beneficiat de a doua șansă de a închide meciul, posibilitate irosită. Istoviți de puteri la 15-15 gălățenii nu au mai putut rezista în mci, iar Steaua s-a impus cu 17-15 în decisiv și 3-2 la general.

Sergiu Stancu a folosit întreaga rotație avută la dispoziție. Meciul a fost început cu formula: Raic, Talpă, Bissette, Rangel, Sestan, Bala, Kantor – libero. Au mai intrat: Teleleu, Darlaczi, Toro Ramella, Rață, Sobirov, Cristudor – libero.

CSM Arcada rămâne la conducerea Diviziei A1 cu 16 puncte din 6 jocuri, setaveraj 17-4. Gălățenii au două puncte mai mult decât echipa de pe locul doi Dinamo București. Pentru CSM Arcada urmează manșa retur din 32-imile Cupei CEV miercuri, 17 noiembrie, în Cehia.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal