Culoar spre final four-ul Cupei pentru CSM Galați

68
Sursa foto: Sportul Ilustrat

Dacă în Liga Națională de Baschet Masculin cei de la CSM Galați nu au obținut încă prima victorie stagională, echipa pregătită de Florin Nini se poate revanșa în cealaltă competiție organizată de Federația de Baschet, Cupa României.

Luni, la sediul FR Baschet a avut loc tragerea la sorți a duelurilor din faza sferturilor de finală, iar CSM Galați a fost repartizată să joace cu cei de la ABC Athletic Neptun Constanța. În sferturi se va juca în sistem tur retur. Meciurile sunt programate să se dispute în intervalul 27-30 decembrie, primul joc la Constanța, iar meciului decisiv la Sala Sporturilor Dunărea.

CSM Galați este ultima în LNBM 0/8 la general, în timp ce echipa din Constanța ocupă poziția a patra în clasament cu 5/4 la general. În acest sezon cele două echipe s-au întâlnit într-un meci la Constanța, iar învingătoarea a fost decisă după ce s-au disputat două reprize de prelungiri. Constanța s-a impus la limită, scor 88-87, după 13-13 în primul sfert, 37-32 și 55-47 Constanța la pauza mare și înaintea sfertului patru, 71-71 la finalul celor 40 de minute prevăzute inițial. În prima repriză de prelungiri cele două echipe au încheiat la egalitate scor 7-7, iar în a doua Constanța s-a impus cu scorul 10-9.

CSM Galați va fi al al doilea adversar din Cupă. În precedentul tur, cel inaugural, gălățenii au eliminat FC Argeș Pitești, echipa de pe locul doi din clasamentul la zi al LNBM. Gălățenii au obținut calificarea în turul secund al Cupei după ce au câștigat au pierdut primul meci cu 75-77, iar în al doilea s-au impus cu 83-80, cele două jocuri s-au disputat în Sala Sporturilor din Pitești. Echipa din Constanța a eliminat în turul I Rapid București după 82-69 la Constanța și 73-81 la București.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal