FC Universitatea crede în salvarea de la retrogradare. ”Avem nevoie de susținere din partea autorităților locale”

149

Echipa de fotbal FC Universitatea a încheiat prima parte din campionatul Ligii I a fetelor pe poziție de play-out. Chiar dacă echipa gălățeană va evolua în meciurile pentru evitarea retrogradării, Gabi Călinescu, antrenorul-președinte al clubului gălățean consideră obiectiv îndeplinit. Asta în condițiile în care clubul gălățean nu a mai beneficiat de finanțare la nivelul scontat din partea autorităților locale, iar în meciurile primei ligi a fost nevoit să improvizeze. La o parte dintre jocuri pentru a completa numărul de jucătoare a utilizat în câmp portarii, tot din cauza crizei de efectiv a utilizat un număr mare de fotbaliste junioare.

Cu toate dificultățile întâmpinate președintele-antrenor crede în salvarea de la retrogradare, asta cu sprijinul financiar din partea autorităților locale. ”Cel mai greu an din istoria clubului este spre final. Dacă am reușit să terminăm acest an înseamnă că am luptat, ne-am sacrificat și pot să zic că ne putem toate speranțele în autoritățile locale. În play-out obiectivul este unul foarte clar și anume menținerea în Liga I. Avem nevoie de susținere din partea autorităților locale și noi la rândul nostru vom oferi rezultate din ce in ce mai bune. Consider că orașul Galați merită să fie reprezentat în prima ligă la fotbal feminin și sper ca la finanțarea din 2022 să ne revenim și să intrăm într-o oarecare normalitate. Am jucat în Cupă la Topolog cu o echipă care are buget si toate fetele primesc lunar o indemnizație sau au contract și asta spune multe despre ceea ce am reușit noi în acest an”, ne-a spus Gabriel Călinescu.

Planuri pentru play-out

Chiar dacă nu beneficiază de resurse pentru a completa un buget de transferuri clubul gălățean trage speranțe de primenire a lotului pentru cea mai importantă parte a campionatului, jocurile de evitare a retrogradării. ”În perioada de transferuri vor fi și plecări, însă facem tot posibilul să transferăm cinci senioare și împreună să ne îndeplinim obiectivul și anume să ne menținem în Liga 1 și să aducem la Galați cele mai bune echipe din țară. Vom lupta până la final, diferența între noi și locurile 9 – 10 nu va fi mai mare de șase puncte ceea ce înseamnă că lupta pentru menținerea în Liga 1 se va juca până la final”, ne-a transmis antrenorul – președinte de la FC Universitatea Gabriel Călinescu.

În ultima etapă din sezonul FC Universitatea a pierdut jocul disputat pe terenul celor de la Heniu Prundu Bârgăului. Scorul chiar nu mai contează în condițiile în care delegația clubului gălățean a avut de susținut, în special financiar, o distanța de 1.000 de kilometri.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal