Florin Nini a fost cooptat în staff-ul tehnic al echipei naționale

26

Liga Națională de Baschet Masculin este în pauză pentru o acțiune a echipei naționale. ”Vulturii” vor susține la 28 noiembrie, meciul de debut în pre-calificările FIBA EuroBasket 2015. În prima fază a calificărilor echipa națională a României va juca contra echipelor similare din Luxembourg și Albania.

În staff-ul echipei naționale a României pentru noua campanie de calificări a fost cooptat antrenorul gălățean Florin Nini. Tehnicianul în vârstă de 51 de ani deține funcția de antrenor secund în noua formulă de conducere tehnică a naționalei alături de Dragan Petricevic – antrenor principal, și Dan Ioan – antrenor secund.

Pentru Florin Nini nu este prima experiență la nivelul echipelor naționale. Fondatorul brandului local Phoenix în baschet a mai pregătit, din postura de antrenor principal, echipa națională masculină universitară, echipa națională de juniori sub 18 ani sau echipa națională de tineri (sub 20 de ani). Tehnicianul gălățean a mai pregătit în cariera lui și echipa națională feminină de senioare la campionatul European, FIBA EuroBasket 2015, competiție ce și-a desfășurat o parte din jocuri chiar în România.

La nivelul echipelor de club Florin Nini a pregătit: CSU Galați, Steaua București, Phoenix Galați, Energia Rovinari, Argeș Pitești, iar acum conduce echipa de seniori de la CSM Galați. Florin Nini a avut o experiență și în Liga Națională de Baschet Masculin la CSM Târgoviște, formație cu care a câștigat titlul în LNBF și cu care a evoluat în Euro Liga.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal